In alles wat we doen staan mensen centraal. Mensen die in contact komen met online toepassingen en ermee aan de slag gaan. We ontwerpen impactvolle interacties met gebruikers en leggen daarbij een absolute focus op gebruiksgemak. Alles wat we ontwerpen testen we grondig uit, dat is de enige manier om te leren wat de gebruiker echt denkt en doet.

Qualitative User Testing

Programma

User testing

Wil je graag ontdekken of je website of platform is afgestemd op de noden en verwachtingen van je doelgroepen? Heb je een nieuw idee dat je in de markt wil zetten, maar je weet niet hoe gebruikers ermee zullen omgaan? Dan is user testing de manier om een antwoord te krijgen op al je vragen.

2-3 weken

Krijg een inzicht in de noden van je doelgroep.

Een platform dat beter is afgestemd op je gebruikers.

Prototyping en wireframing

In de ideation fase is het belangrijk om ideeën snel concreet te maken en te valideren. In dat proces spelen prototypes of wireframes een belangrijke rol. We schetsen hoe we informatie zouden voorstellen en hoe toepassingen kunnen werken. Op basis van die schetsen testen we wat werkt en wat niet.

User experience
Wireframe vrijclb.be
User experience
Website vrijclb.be

Informatiearchitectuur

Een sterke informatiearchitectuur is de ruggengraat van elke digitaal platform. Met tientallen content-heavy projecten op onze teller hebben we hier heel wat ervaring mee. En van grote hoeveelheden informatie waarin de structuur zoek is, krijgen we het altijd opnieuw warm.

CASE

De strijd tegen discriminatie via een intuïtief formulier

We deden uitgebreid onderzoek naar de verschillende gevoelige situaties die zich kunnen voordoen zodat we de melding van discriminatie konden vertalen naar een digitaal meldingsformulier. Toegankelijkheid en een laagdrempelige aanpak hoorden bij de belangrijkste aandachtspunten.

Usability research

Beantwoordt je website of applicatie aan de noden die je doelgroep heeft? Voor heel veel online toepassingen wordt die vraag te weinig gesteld. Wij helpen je om bloot te leggen wat goed loopt en wat nog beter kan.

Toegankelijkheid

Statik heeft zich doorheen de jaren gespecialiseerd in toegankelijke toepassingen. We vinden het extreem belangrijk om websites en applicaties te bouwen die eenvoudig bruikbaar zijn door iedereen, dus ook voor personen met een beperking. Daarvoor kregen we op de koop toe een officiële erkenning van Anysurfer.

Inspiratie

Waarom is webtoegankelijkheid belangrijk?

Wat is onze visie op webtoegankelijkheid en waarom vinden we het belangrijk?

Webdesign en grafisch ontwerp

We hebben sterke designers in huis die je branding en merkverhaal feilloos vertalen naar een online huisstijl die eruit springt. Het is belangrijk dat je design afgestemd is op het surfgedrag van je bezoekers en de boodschap ondersteunt. Uiteindelijk is je website of platform het online visitekaartje van je organisatie en dat moet prikkelen om contact op te nemen.

Interesse om de gebruikerservaring voor je bezoekers te verbeteren?

We nemen graag de user experience van je webproject onder de loep.