In alles wat we doen staan mensen centraal. Mensen die in contact komen met online toepassingen en ermee aan de slag gaan. We ontwerpen impactvolle interacties met gebruikers en leggen daarbij een absolute focus op gebruiksgemak. Alles wat we ontwerpen testen we grondig uit, dat is de enige manier om te leren wat de gebruiker echt denkt en doet.

Onze aanpak

Bij de ontwikkeling van een website of digitale applicatie kiest Statik steeds voor een cyclische aanpak: stapsgewijs ontwikkelen, meten en testen, en blijven bijsturen. Zo kunnen we snel detecteren wat werkt en wat niet, want de meest optimale gebruikers- of klantervaring is altijd in beweging.

Prototyping en wireframing

In de ideation fase is het belangrijk om ideeën snel concreet te maken en te valideren. In dat proces spelen prototypes of wireframes een belangrijke rol. We schetsen hoe we informatie zouden voorstellen en hoe toepassingen kunnen werken. Op basis van die schetsen testen we wat werkt en wat niet.

User experience
Wireframe vrijclb.be
User experience
Website vrijclb.be

Informatiearchitectuur

Een sterke informatiearchitectuur is de ruggengraat van elke digitaal platform. Met tientallen content-heavy projecten op onze teller hebben we hier heel wat ervaring mee. En van grote hoeveelheden informatie waarin de structuur zoek is, krijgen we het altijd opnieuw warm.

Background unia

Een dynamisch meldingsformulier voor getuigen van discriminatie

Museumpas overview

Het grootste museumabonnement van het land voor alle cultuurliefhebbers

Student edu

The place to be voor (toekomstige) leraren

Usability research

Beantwoordt je website of applicatie aan de noden die je doelgroep heeft? Voor heel veel online toepassingen wordt die vraag te weinig gesteld. Wij helpen je om bloot te leggen wat goed loopt en wat nog beter kan.

Toegankelijkheid

Statik heeft zich doorheen de jaren gespecialiseerd in toegankelijke toepassingen. We vinden het extreem belangrijk om websites en applicaties te bouwen die eenvoudig bruikbaar zijn door iedereen, dus ook voor personen met een beperking. Daarvoor kregen we op de koop toe een officiële erkenning van Anysurfer.

Eva aan het werk

Wat is webtoegankelijkheid en waarom is het belangrijk?

Parkinsonliga Overview

Een online ontmoetingsplek voor en door mensen met Parkinson

Screen Reader

Wat ze je op school niet leren over een toegankelijk webontwerp

Webdesign en grafisch ontwerp

We hebben sterke designers in huis die je branding en merkverhaal feilloos vertalen naar een online huisstijl die eruit springt. Het is belangrijk dat je design afgestemd is op het surfgedrag van je bezoekers en de boodschap ondersteunt. Uiteindelijk is je website of platform het online visitekaartje van je organisatie en dat moet prikkelen om contact op te nemen.

Background Sway Store

Een stijlvolle webshop voor duurzame kledij

Background samensterker

Samen sterker dankzij duurzame groepsaankopen

Background gowiththevelo

Een campagnesite om mensen aan te sporen vaker de fiets te nemen

Interesse om de gebruikerservaring voor je bezoekers te verbeteren?

We nemen graag de user experience van je webproject onder de loep.