Van het internet—en bij uitbreiding de wereld—een betere plek maken; dat kunnen we niet alleen. Daarom werken we regelmatig samen met straffe (lokale) partners om een positieve verandering te bekomen.

Onze spinoffs

Af en toe ontstaat er eens een zot idee en groeit dat uit tot echte spinoff binnen Statik.

Maanlanders

Bij Statik plukken we jaren de vruchten van zelfsturing en ruimte maken voor onze mensen. Die expertise willen we nu gebruiken om ook andere organisaties daarin te ondersteunen. Maanlanders begeleidt organisaties naar meer werkgeluk en maatschappelijke impact aan de hand van talks, workshops en uitgebreidere trajecten.

Wattness

Met steun van de Vlaamse overheid zag Wattness het levenslicht. Met Wattness willen we het energieverbruik van gebouwen en patrimonia monitoren m.b.v. machine learning om zo patronen te ontdekken. Dat levert waardevolle inzichten op die leiden tot een beter begrip van het energieverbruik, verlaagd energieverbruik en verhoogd comfort.

Statik makersclub - 4

Hoe we met Wattness het energieverbruik van gebouwen willen verlagen

Finaal prototype Home Wattness - 1

Naar een prototype van het Wattnessdashboard dankzij user-centered design

Kantoordetail

Zelfsturing, hoe doen we dat nu juist?

Branding en communicatie

Shaved Monkey

Shaved Monkey is een Leuvens storytelling agency dat straffe creatieve concepten uitdenkt voor organisaties met een positieve impact. O.a. Omegabaars en Iedereen OK? zagen al het levenslicht door onze samenwerking.

Bigtrees

Bigtrees is een Gents communicatiebureau dat organisaties wil helpen omschakelen naar een duurzame samenleving. Onze eerste echte samenwerking resulteerde meteen in het Heldenbos, een virtueel monument voor alle coronahelden. Maar ondertussen bundelden we de krachten voor nog veel meer duurzame organisaties waaronder Tuinrangers, 11.11.11 en BACA.

Heldenbos campagnebeeld

Plant een boom voor jouw coronaheld in het Heldenbos

Oog In Oog

Hoe we samen met Djapo een razend interessant onderwijsproject opzetten

Background samensterker

Samen sterker dankzij duurzame groepsaankopen

Duurzaam ondernemen en lokale partnerships

Statik is trotse partner of lid van de volgende initiatieven die de wereld stap voor stap een beetje duurzamer proberen maken:

The Shift

The Shift een Belgische ledenorganisatie voor bedrijven die de transitie willen maken naar een duurzame samenleving en economie. Aan de hand van de SDG's van de VN helpen zij bij het opzetten van projecten met een maatschappelijke meerwaarde en zorgen zij voor inspiratiemomenten in de vorm van allerlei online en offline activiteiten. Statik is sinds 2019 lid van The Shift.

Belgian Alliance for Climate Action

Of kortweg BACA. Het is een initiatief van The Shift en WWF om organisaties warm te maken om science-based targets te gebruiken om hun klimaatambities waar te maken. Wij gingen de uitdaging aan!

Leuven 2030

Leuven 2030 zet zich in voor een klimaatneutraal en leefbaar Leuven. Ze doen dit door Leuvense organisaties in verschillende sectoren te inspireren en tools aan te reiken om hun CO2 uitstoot te beperken. Ook bij Statik staan we achter deze doelstelling en zijn we sinds 2019 één van de meer dan 600 leden.

Leuven MindGate

Leuven MindGate verenigt Leuvense organisaties uit de health, tech en creativity sector. Statik bouwde niet alleen de website en creatieve database, maar is ook actief lid sinds 2017. Zo nemen we regelmatig deel aan activiteiten en delen we ook zelf onze expertise met andere leden tijdens lezingen of mash-ups.

Voka Charter Duurzaam Ondernemen

Met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) wil Voka organisaties aansporen om duurzame keuzes te maken. Statik engageert zich om dit charter te behalen en met succes want voor 2019 mochten we dit reeds in ontvangst nemen. Dankzij onze inspanningen werden we daarnaast ook verkozen tot Klimaatambassadeur 2019, een titel die Voka Vlaams-Brabant ieder jaar uitreikt aan een KMO met een duurzame impact.

WeForest

WeForest mobiliseert bedrijven, van startups tot multinationals, en hun medewerkers om de bossen van de wereld te herstellen. Door in landen zoals Brazilië opnieuw bomen te planten in het regenwoud willen we onze eigen bescheiden bijdrage leveren in de strijd tegen de klimaatopwarming. Statik plant per gelanceerde website 25 bomen en je kan hier volgen op hoeveel onze teller momenteel staat.

We Forest Statik 2

Like a bos: per nieuwe website plant Statik 25 bomen

Plantjes

Waarom kiest Statik voor duurzaam ondernemen, en wat bedoelen we daar juist mee?

Herfstbos

Statik bouwt mee aan de Belgian Alliance for Climate Action (BACA)

Technische partners en toegankelijkheid

Anysurfer

Statik is erkend bouwer van Anysurfer, een organisatie van Blindenzorg Licht en Liefde vzw (BLL) die zich inzet voor een toegankelijk internet voor iedereen. Zij hebben een uitgebreide checklist opgesteld waaraan een toegankelijke website moet voldoen en reiken een kwaliteitslabel uit aan websites die alle checks kunnen afvinken. Samen met o.a. Unia, Parcum, Vrij CLB en 30CC hebben we heel wat inspanningen geleverd om dit label te behalen.

Craft CMS

Heel wat van onze websites en tools bouwen wij in Craft CMS. Dit is een uiterst gebruiksvriendelijk en flexibel content management systeem dat zowel de bezoeker als de content manger centraal plaatst. En omdat we zo'n fan zijn gaan we niet alleen naar hun jaarlijkse .()all conferentie, maar zijn we ook officieel partner van dit CMS.

Dotall2019 Sep18

Waarom wij Craft CMS gebruiken

Eva aan het werk

Wat is webtoegankelijkheid en waarom is het belangrijk?

Dotall2019 Sep20 012

Een terugblik op Dotall2019 in Montreal

Kunnen wij ook iets voor elkaar betekenen?

Wil je graag een duurzaam partnerschap aangaan? Dan moeten we eens praten!