Ga verder naar de inhoud

Statik mag zich een B Corp noemen

Wat begon als een stille droom, klinkt nu loud and proud: we certificeerden onszelf in november 2021 als een B Corp! Dit prestigieuze duurzaamheidslabel is weggelegd voor bedrijven die bewust de balans bewaken tussen winst en positieve impact op vlak van mens en omgeving. Statik is het 25ste Belgische bedrijf dat dit label behaalt en komt zo terecht in het rijtje van bedrijven zoals Alpro, StreetwiZe (bekend om de 'mobiele scholen') en Oxfam Fair Trade.

Over B Corp

Erkende B Corps zijn winstgevende bedrijven die de kracht van ondernemen gebruiken om positieve impact na te streven voor het klimaat, hun werknemers en ruime gemeenschap. Om het label te behalen word je als bedrijf aan een zorgvuldige diepte-screening onderworpen op alle vlakken van de bedrijfsvoering. Wereldwijd zijn er intussen meer dan 4000 B Corps, verspreid over 77 landen.

Positieve impact bij Statik

Statik kiest ervoor om uitsluitend te werken voor klanten die bijdragen tot de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Denk aan non-profit organisaties zoals KU Leuven, Samen Sterker, Tele-Onthaal, Vlaams Instituut Gezond Leven en Vlaamse Parkinson Liga, maar ook aan profits zoals Waterleau, Comate, Shaved Monkey, Tree Company… die stuk voor stuk positieve impact nastreven.

Daarnaast genieten alle Statikers mee van een systeem van winstdeelname en zetten we intern in op vrijwilligersdagen en pro bono projecten. Zelfsturing, werkgeluk en (digitale) duurzaamheid zijn enkele topics die we bij Statik al jarenlang vol overtuiging uitdragen. In Schoon Schip, de Statik podcast, duiken we dieper in onze duurzaamheidsstrategie.

Voorvechter van circulaire economie

Voorvechter van circulaire economie

Statik daagt vanuit haar digitale expertise graag de status quo uit. Zo zijn we sinds 2019 trotse partner van het internationale Sharepair project over circulaire economie. Met dit project zetten steden, Europese onderzoeksinstellingen, koepelorganisaties van repair cafés en ook Statik zelf zich actief in voor een herstel-economie. Zo ontwierpen en bouwden we het Repair Connects platform en dragen we financieel ook 11% van het hele project.

Blijk van engagement

Statik timmert al jaren aan een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen. Zo nemen we momenteel voor het derde jaar deel aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen en werd ze in 2020 door Voka en de provincie Vlaams-Brabant verkozen tot Klimaatambassadeur. Statik heeft hoge klimaatambities en zal haar voetafdruk tegen 2030 halveren. Je leest alles over onze duurzame aanpak in het huidige digitale duurzaamheidsverslag.

We werkten anderhalf jaar toe naar de certificering als B Corp en kijken er enorm naar uit om een ambassadeursrol op te nemen binnen de B Corp gemeenschap en zo andere bedrijven te inspireren om dezelfde shift te maken.

Wil jij jouw positieve impact vergroten?

Klanten met een missie, daar worden wij gelukkig van! Heeft jouw organisatie nood aan een sterke digitale strategie of sprekende storytelling? Dan denken we graag met je mee.

Volgende blogpost

Nieuwe teams met een missie: tevreden klanten

04 november 2021

Dankzij onze nieuwe teamsamenstelling kunnen we meer consistentie garanderen en gaat er minder projectkennis verloren. En daar profiteert iedereen van. Ontdek hoe we dit hebben aangepakt.