Ga verder naar de inhoud

User experience

Impact genereren met sterke gebruikers­ervaringen

In alles wat we doen staan mensen centraal. Mensen die in contact komen met online toepassingen en ermee aan de slag gaan. We ontwerpen impactvolle interacties met gebruikers en leggen daarbij een absolute focus op gebruiksgemak. Alles wat we ontwerpen testen we grondig uit, dat is de enige manier om te leren wat de gebruiker echt denkt en doet.

Gratis minigids: De kracht van inclusief gebruikersonderzoek

Wat mag je verwachten?

  • Waarom gebruiken wij de term user experience research om ook de context rond gebruikers te begrijpen?
  • Waarom moet het een fundamenteel onderdeel van je werkwijze zijn?
  • Wanneer moet je het juist toepassen?
  • Waarom is het essentieel om inclusie mee te nemen in je user tests?

Gebruikersonderzoek

Beantwoordt je website of applicatie aan de noden die je doelgroep heeft? Voor heel veel online toepassingen wordt die vraag te weinig gesteld. Wij helpen je om bloot te leggen wat goed loopt en wat nog beter kan. Usability research zoals fysieke user testing en online gebruikersanalyse of bevragingen van je doelgroep via interviews, focusgroepen, card sorting... zijn een echte meerwaarde om een antwoord te bieden op alle noden van je doelgroep(en).

Prototyping en wireframing

In de ideation fase is het belangrijk om ideeën snel concreet te maken en te valideren. In dat proces spelen prototypes of wireframes een belangrijke rol. We schetsen hoe we informatie zouden voorstellen en hoe toepassingen kunnen werken. Op basis van die schetsen testen we wat werkt en wat niet.

Wireframe vrijclb.be
Website vrijclb.be

Naast het aanleveren van feilloze technische ondersteuning, apprecieerden we vooral de manier waarop Statik kritisch meedacht over hoe de inhoud en vormgeving op elkaar afgestemd kunnen worden.

Boris Verbrugge - HIVA-KU Leuven

Informatiearchitectuur

Een sterke informatiearchitectuur is de ruggengraat van elke digitaal platform. Met tientallen content-heavy projecten op onze teller hebben we hier heel wat ervaring mee. En van grote hoeveelheden informatie waarin de structuur zoek is, krijgen we het altijd opnieuw warm.

Toegankelijkheid

Statik heeft zich doorheen de jaren gespecialiseerd in toegankelijke toepassingen. We zijn ervan overtuigd dat iedereen wint bij een toegankelijke website of webplatform dat bruikbaar is voor iedereen, ook voor personen met een beperking. Daarom nemen we dit als een belangrijk focuspunt mee in elk project. Daarvoor kregen we op de koop toe een officiële erkenning van Anysurfer.

Branding en UX design

We hebben sterke designers in huis die je branding en merkverhaal feilloos vertalen naar een online huisstijl die eruit springt. Het is belangrijk dat je design afgestemd is op het surfgedrag van je bezoekers en de boodschap ondersteunt. Uiteindelijk is je website of platform het online visitekaartje van je organisatie en dat moet prikkelen om contact op te nemen.

Interesse om de gebruikerservaring voor je bezoekers te verbeteren?

We nemen graag de user experience van je webproject onder de loep.