Ga verder naar de inhoud

Schoon schip: de podcast over duurzaam onder­nemen voor KMO's

Schoon schip neemt KMO's aan boord van Duurzaam Ondernemen. Als klimaatambassadeur 2019 nemen we de taak op ons om de spotlight op het begrip Duurzaam Ondernemen te richten. In deze podcast tonen we aan dat elke KMO een verschil kan maken, ongeacht je core business. Elke keer schuift er ook een externe gast mee aan tafel, want over duurzaamheid ben je nooit uitgeleerd.

Onze online marketeer met ronkende radiostem Tim-Oliver is moderator van dienst.
SPECIAL VLAAMSE KUNSTCOLLECTIE

Starten met digital storytelling

In deze korte podcast delen we 5 tips om te starten met storytelling. We richten de spotlight daarbij bewust op de kunst- en cultuursector. Waarom? We werken bij Statik vaak samen met cultuurorganisaties en - we weten het allemaal - die sector heeft anno 2022 méér dan ooit nood aan pakkende storytelling om expo’s, kunstwerken, belevingen, noem maar op in de kijker te zetten en zo burgers opnieuw op de been te krijgen.

Episode 5

Generatie Z op het werk

Op welke manier kijkt Gen Z naar de toekomst van werk? In deze podcast aflevering zoomen we in op werkgeluk via thema's zoals flexibiliteit, vrijwilligerswerk, sociale media en de heersende hustle cultuur.

Episode 4

Zelfsturing in de natuur en op de werkvloer

Tijdens deze episode schuift team facilitator Linde Vloeberghs van Maanlanders mee aan tafel. Maanlanders is een gloednieuwe spin-off van Statik die inzet op werkgeluk en impact. Daarnaast is biomimicry expert oftewel nature centric designer Daphne Fecheyr te gast. Daphne legt uit hoe zelfsturing in de natuur al eeuwenlang stand houdt en waarom dit dus ook perfect op de werkvloer kan marcheren.

Episode 3

Duurzame marketing met Wannes Van Giel van bigtrees

We praten over duurzame gedragsverandering met Wannes Van Giel, bezieler van het Gentse marketingbureau bigtrees en onze Statik-collega Annelies, online strateeg met een straffe marketing achtergrond. Zij laten hun licht schijnen over marketing in deze episode!

Episode 2

Over digitale duurzaamheid met Arnaud Recko van DNS Belgium

Digitale duurzaamheid, een topic dat voor sommigen misschien ver-van-hun-bed lijkt, maar waar we toch elke dag mee in contact komen. Wat is het? Hoe is het relevant voor jou? En waarom is het zo belangrijk? Tijdens deze episode schuift Arnaud Recko, duurzaamheidscoördinator van DNS Belgium aan tafel samen met onze Statik support goeroe Bram Janssens.

Episode 1

Duurzaam ondernemen, hoe doe je dat? met Katrien Rycken van Leuven2030

Is duurzaam ondernemen een trend of here to stay? En hoe kan jouw KMO mee het verschil maken? In deze eerste aflevering gaat Katrien Rycken, directeur van Leuven 2030 in gesprek met Pieter Jelle De Brue, oprichter en zaakvoerder van Statik.

Geen enkele aflevering missen?

Abonneer je dan snel op 'Schoon schip', de podcast over duurzaam ondernemen voor KMO's.