Events en opleidingen

Statik Events

We delen met plezier onze expertise. Ontdek onze geplande events en opleidingen in groep. Of geef ons een seintje voor een workshop op maat.

Wil je graag op de hoogte blijven van komende opleidingen en events? Vul dan even hier je e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van onze agenda.

Webinar Hoe bespaar je tijd met e-mailautomatisering?

donderdag 22 februari 2024
Nieuw
Webinar

Wil je meer tijd vrijmaken voor wat écht telt binnen je organisatie? Dankzij geautomatiseerde mails sta je rechtstreeks in contact met je doelgroep, zonder er in real time mee bezig te zijn.

Webinar: Geavanceerde technische SEO: Laat je website voor jou het werk doen

donderdag 07 maart 2024
Nieuw
Webinar

Heb je de basis van technische SEO al onder de knie en wil je dieper onder de motorkap van je website kijken? Leek de technische kant van SEO altijd intimiderend of heb je geen idee waar te beginnen? Dan ben je bij deze webinar aan het juiste adres.

Webinar SEO Copywriting: schrijf je website naar de top

donderdag 14 maart 2024
Nieuw
Webinar

SEO, de oudste vorm van online marketing en nog steeds de meest duurzame. In deze webinar leer je je copy afstemmen op prestaties in zoekmachines, ontdek je methodes om steeds gericht aan het werk te gaan, schaaf je je copywriting skills bij om nog meer engagement te halen en leer je je resultaten opvolgen.

Digital Cleanup Day: Coffee Alt Delete session

vrijdag 15 maart 2024
Interactieve sessie

Wist jij dat het internet een even grote impact heeft op de planeet als de luchtvaartindustrie? Auwch! Daarom organiseren Statik en het Nederlandse strategische bureau Dauw naar aanleiding van ‘Digital Cleanup Day’ op vrijdag 15 maart 2024 hun allereerste ‘Coffee Alt Delete’ sessie. Tijdens deze online sessie dagen we ambitieuze organisaties uit hun stapel e-waste te verkleinen.

Webinar: Verhalen vertellen met video

donderdag 21 maart 2024
Nieuw
Webinar

Video is overal: op websites, maar zeker ook op sociale media. Denk maar aan de populariteit van TikTok, Instagram reels en stories (en YouTube, uiteraard). Maar ook op andere platformen heeft video meer dan een plaats veroverd - zelfs op professionele kanalen zoals LinkedIn.

Drie collega's aan tafel

Webinar: Vooroordelen op de werkvloer... van Autisme tot Gen Z

vrijdag 22 maart 2024
Nieuw
Webinar

Diversiteit en inclusie zijn woorden die ondertussen overal zijn, maar begin je bij het horen van die woorden al te zweten? Geen zorgen, wij weten wel raad!

Workshop: Aan de slag met je Digitale Marketing Scan

dinsdag 08 oktober 2024
Nieuw
Interactieve sessie

De Digitale Marketing Scan geeft in één oogopslag weer hoe je organisatie scoort op vlak van digitale marketing. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met de resultaten van je organisatie.

Interesse in een opleiding op maat?

Op zoek naar meer? De kans is groot dat onze experts je kunnen helpen. Voor elke concrete case werken we een persoonlijk traject uit. Via hands-on workshops tillen we je digitale strategie een niveau hoger en geven we je alle tools in handen om zelf aan de slag te gaan.

Op zoek naar een ontmoetingsplek in Leuven?

Bij Statik houden we ervan om mensen samen te brengen die mee willen bouwen aan een betere wereld. We geloven dat bedrijven en organisaties daarin een sleutelrol kunnen en moeten spelen, en met onze Orangerie hebben we nu ook een inspirerende plek om die mensen bij elkaar te brengen die je kan huren.

Afgelopen opleidingen

Webinar Hoe maak je online marketing privacy-proof?

15/02/2024
Nieuw
Webinar

Privacy-vriendelijk werken, op je website en op je communicatiekanalen, is verplicht. Maar het is ook een kans om het vertrouwen van je gebruikers te winnen en te behouden.

Workshop Efficiënt, snel & budgetvriendelijk SEO-content creëren

23/01/2024
Nieuwe datum
Opleiding

Content creëren hoeft geen rocket science te zijn. Er zijn efficiënte manieren om SEO-proof content te schrijven zonder dat je hier dure copywriters voor moet inschakelen of úren achter je scherm moet doorbrengen.

Workshop Social media marketing

09/01/2024
Uitgesteld
Opleiding

Wil je je doelgroep informeren, entertainen of je nieuwste promotie delen? Social media marketing is een uitstekende manier om een band op te bouwen met je volgers én om een nieuw publiek te bereiken.

Opleiding Google Analytics 4 voor starters

16/11/2023
Nieuw
Opleiding

Nog nooit met Google Analytics gewerkt, maar wel nieuwsgierig? Tijdens deze opleiding voor startende Analytics-gebruikers vertrekken we van de basis. Na de opleiding boek je een persoonlijk opvolgmoment in met een van onze experts.

(Digitale) oplossingen voor de uitdagingen van ledenorganisaties

24/10/2023
Nieuw
Interactieve sessie

Elke ledenorganisatie stoot vroeg of laat op een aantal uitdagingen. We stellen vast dat onze klanten vaak voor dezelfde uitdagingen staan en geloven dat het delen van ervaringen en oplossingen kan leiden tot nieuwe, relevante inzichten.

Hoe je je digitale marketing duurzaam maakt

15/06/2023
Volzet
Webinar

Wist je dat het internet een grotere impact heeft op de planeet dan de luchtvaartindustrie? En dat je marketingacties ook een impact hebben op onze maatschappij? Tijdens deze webinar denken we samen na over hoe je daar verandering in brengt.


Hoe kies je een social media kanaal voor je organisatie?

01/06/2023
Volzet
Webinar

Facebook, Pinterest, Twitter, TikTok, … social media kanalen alom. Maar is het echt nodig om op ieder platform aanwezig te zijn? En op welk van deze platformen ben je dan best wel actief?

SEO voor marketeers die daar eigenlijk geen tijd voor hebben

25/05/2023
Nieuw
Webinar

Spits jij ook gauw de oren wanneer de letters S, E en O vallen? Keywords, schema mark-ups, periodic tables, backlinks, … In het huidige online landschap kan je er ook niet meer omheen, SEO is the name of the game en wij zijn louter de spelers.

AI inzetten in marketing

11/05/2023
Webinar

Artificiële intelligentie: eindeloos veel mogelijkheden of het begin van het einde? Je kon er de voorbije tijd niet omheen: ChatGPT, BARD, het lijkt alsof het internet is overgenomen door AI. Welke mogelijkheden biedt dat op het vlak van marketing? Welke impact heeft AI op je job als marketing- of communicatiemedewerker?

Beginnen met een digitale marketingstrategie

04/05/2023
Volzet
Webinar

Help, je moet een digitale marketingstrategie bedenken voor je organisatie. Welke vragen moet je stellen? Waar moet je rekening mee houden?

Craft CMS Meetup @Statik

23/03/2023
Meetup

Samen met Little Miss Robot hosten wij de volgende Craft CMS Meetup in onze orangerie.

MashUp: How to grow your visibility online?

16/02/2023
Volzet

Onze marketingexperts zijn te gast in een MashUp van Leuven Mindgate over hoe je als organisatie je online zichtbaarheid kan doen groeien.

Google Analytics 4: the essentials

09/02/2023
Volzet
Opleiding

Duik mee in de nieuwe interface van Google Analytics en ga zelf aan de slag met de resultaten van je website of online platform.

Efficiënt adverteren op sociale media

16/12/2022
Laatste plaatsen
Opleiding

Tijdens deze opleiding helpen we je op weg met adverteren op sociale media en onthullen we alle do's en don'ts van het adverteren op Facebook, Instagram en LinkedIn.

Webcontent die scoort

09/12/2022
Laatste plaatsen
Opleiding

Ontdek de voordelen van goede inhoud voor je website en leer zelf je eigen webcontent optimaliseren aan de hand van enkele concrete voorbeelden en tips.

Google Ads voor beginners

25/11/2022
Volzet
Opleiding

Het monnikenwerk van het AdWords tijdperk ligt al even achter ons. Leer om niet voor Google Ads te werken, maar laat Google Ads het werk voor jou doen.

SEO: hoe scoor ik beter in zoekmachines?

18/11/2022
Volzet
Opleiding

Leer zelf de content van je website optimaliseren voor zoekmachines.

Digital sustainability as a catalyst for positive impact

14/10/2022
Last seats available
Event

We’re joining forces with our friends and fellow forward-thinking companies Wholegrain Digital & LittleBigThings for an inspirational event.

Leuven Innovation Awards (LIA's)

11/06/2022
Evenement

De LIA's zijn een initiatief van Leuven Value Network en brengt jonge talentvolle Leuvense ondernemers. Statik is genomineerd in de categorie 'Best agency'.

KU Leuven KICK: The growing B Corp movement

27/04/2022
Talk

We werden samen met StreetWize -de 1ste Leuvense B Corp- uitgenodigd om een talk te geven bij KU Leuven KICK over de B Corp beweging.

Webtoegankelijkheid voor content managers

01/04/2022
Volzet
Opleiding

Aan de hand van voorbeelden leer je om zelf de inhoud van je website toegankelijk te maken voor mensen met een beperking.

Google Analytics 4: the essentials

17/09/2021
Opleiding

Duik mee in de nieuwe interface van Google Analytics en ga zelf aan de slag met de resultaten van je website of online platform.

Google Analytics 4: the essentials

25/06/2021
Online opleiding

Duik mee in de nieuwe interface van Google Analytics en ga zelf aan de slag met de resultaten van je website of online platform.

Webtoegankelijkheid voor redacteurs

01/10/2020
Online opleiding

Statik Repair Café 'Wat loopt er spaak?'

27/09/2020
Evenement

Bedrijfsbezoek Klimaatambassadeur 2019

17/09/2020
Bezoek

Google Analytics: the basics

08/05/2020
Uitgesteld
Opleiding

Ga zelf aan de slag met de resultaten van je website of online platform.

Craft CMS Meetup @Lunar

09/04/2020
Uitgesteld
Meetup

Deze keer brengt de Craft CMS meetup ons naar Lunar in Antwerpen.

Google Analytics: the basics

22/11/2019
Opleiding

Sprekende foto's voor het web

08/11/2019
Opleiding

Hoe scoor ik beter in zoekmachines?

25/10/2019
Nieuw
Opleiding

Efficiënt adverteren op Facebook

18/10/2019
Opleiding

Webcontent die scoort

11/10/2019
Opleiding