Blog

Wij vertellen straffe dingen

We delen met plezier onze online expertise aan de hand van leerrijke inzichten en inspirerende tips & tricks.

Filter op:

A total of 95 items found. Showing 95 items on page 1 of 12.

Digitalisering draait in de eerste plaats om mensen

10 februari 2024 | Tim

Het succes van een digitaliseringstraject hangt in grote mate af van hoe - en in welke mate - je mensen betrekt en begeleidt in dat proces.

Bij Statik letten we alvast zo veel mogelijk op deze 3 aspecten wanneer we organisaties begeleiden in een digitale transformatie: betrek je hele organisatie, onderschat het effect van verandering niet en benadruk inclusie in je digitale planning.

Je CO₂-uitstoot berekenen in Craft CMS met de Carbon Emissions Tracker plugin

09 februari 2024

Met een aantal slimme ingrepen kan je de CO₂-uitstoot beperken van een website beperken, maar een eerste stap is het in kaart brengen van die uitstoot. En daar kan onze Carbon Emissions Tracker plugin content managers bij helpen.

Hoe we met Statik innovatie en technologie voorop zetten

10 januari 2024 | Tim

Bij Statik proberen we niet alleen zelf technologie in te zetten om een positieve impact te maken, we willen ook graag andere technologiebedrijven en start-ups ondersteunen om de impact van hun producten en diensten te vergroten.

Hoe schrijf je content die werkt met behulp van AI?

02 januari 2024

Of we het nu willen of niet, we kunnen niet meer rond het feit dat AI een plaatsje heeft ingenomen in onze maatschappij. Het is oké om een beetje sceptisch te zijn over AI, maar het zou jammer zijn als je geen gebruik zou maken van de vele voordelen van AI.

Als je AI op een efficiënte (en kritische) manier gebruikt, bespaar je jezelf heel wat tijd en werk.

Keurt Google AI content goed?

05 december 2023 | Tim-Oliver

Met de intrede van AI-chatbots zoals ChatGPT en Copilot rijst ook de vraag of je als SEO copywriter niet beter je tekst door AI laat genereren. Keuren zoekmachines als Google door AI gegenereerde content goed of straffen ze dit juist af? We duiken er samen eens in.

Wat is de CO₂-uitstoot van jouw website?

27 november 2023 | Laure

Met de web carbon calculator van Wholegrain Digital kan je de CO₂-uitstoot van je website in kaart brengen en vergelijken met het globale gemiddelde. Hoe scoort jouw website?

Facebook en Instagram zonder advertenties dankzij betalend abonnement

22 november 2023 | Lena

Meta, het Amerikaanse moederbedrijf van Facebook en Instagram, biedt vanaf nu een betalend abonnement aan voor het gebruik van hun sociale mediaplatformen. Wat betekent dit voor jouw marketingstrategie?

5 tips om online impact te maken

16 november 2023

Impactorganisaties zetten zich elke dag in voor een doel waarin ze geloven. En dat is precies waar de verhalen zitten die je kan gebruiken om online impact te maken. Hoe je dat doet vertellen we hier aan de hand van 5 tips. Smaakt naar meer? Download onze minigids met maar liefst 13 marketingtips die je impact nog zullen vergroten.