Ga verder naar de inhoud

Wie zijn wij?

Ons verhaal

Bij Statik draait alles om mensen, technologie en het evenwicht tussen beide. Een combinatie van talent, wil om bij te leren en om maatschappelijke impact te maken, en een flinke dosis aanstekelijk optimisme. Klinkt bekend? Toch zijn we geen doorsnee agency.

Waar staan we voor?

Statik, dat zijn straffe mensen in een nog straffer team; een team dat op een duurzame manier elke dag het verschil wil maken op het raakvlak tussen mens en technologie. Statik droomt, denkt én doet. Mateloze ambitie, maar met de voeten in de realiteit. En met veel aandacht voor mensen.

Waar willen we naartoe?

In feite is het simpel: de wereld gaat zichzelf niet redden. Wij ook niet, maar we zien het wel als onze morele plicht om een relevante bijdrage te leveren. Zo willen we onze kennis en kunde graag inzetten om positieve boodschappen te versterken. Door zelf het goede voorbeeld te geven, lokale duurzame partnerschappen te sluiten, maar ook door actief op zoek te gaan naar projecten met maatschappelijke impact.

We laten ons daarbij leiden door de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (of SDG's) van de Verenigde Naties. Dat is een heel bewuste keuze, want wij geloven alvast rotsvast in morgen. In vooruitgang. In een toekomst die de verwachtingen helemaal overtreft.

Hoe is het om met Statik te werken?

Of het nu gaat om een website of een complex samenspel van online diensten en toepassingen, Statik helpt je graag verder. Vanaf het prille begin denken we mee en stellen we de vragen in vraag. Want waarom zou je iemand die op de eerste date enkel over zichzelf praat een tweede date gunnen?

We hebben een absolute focus op gebruiksgemak, toegankelijkheid en vormgeving, maar nooit zonder stevige technische onderbouw. Ons team van strategen, projectleiders, vormgevers, ontwikkelaars en communicatie-experts is er klaar voor.

Ook na de wittebroodsweken stopt ons werk niet. We denken mee na over de verdere uitbouw van een sterke online aanwezigheid en helpen bij het analyseren en interpreteren, maar ook het verder laten groeien van je resultaten. We engageren ons om jullie vooruit te helpen met technologie en blijvend te ondersteunen met het behalen van doelen.

Er zijn klanten die we al meer dan 10 jaar mogen begeleiden in hun digitale verhaal, en zij bevestigen: liefde wordt zoeter met de jaren.

Hoe is het om bij Statik te werken?

Een positieve impact maken we het liefst samen. In een team waar iedereen helemaal zichzelf kan zijn, komen collega's met volle goesting werken. Daarom doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen de beste versie van zichzelf kan zijn. Dankzij zelfsturende teams versterken we ondernemerschap en creativiteit, zonder onnodige hiërarchie. En met een jaarlijks opleidingsbudget krijgt ieder de nodige slagkracht om die straffe kop nog straffer te maken.

Koffie van de roaster om de hoek, wekelijkse bokeslunches, koffiekoeken, soep, smoothies en taart—veel taart, en dat alles onder het goedkeurend oog van onze kantoorhond en prijsbeest Kona. Combineer dat met een goede babbel en een pintje op ons terras tijdens de mooiste zonsondergangen van Leuven en je voelt je hier snel op je gemak. Goesting gekregen? In ruil vragen we een open blik, het nodige pragmatisme en enige kennis van zaken. Maar het liefst van al willen we gewoon dat je dan van je laat horen.

Maak gebruik van onze Orangerie

Ontmoetingsplek te huur in Leuven

Bij Statik houden we ervan om mensen samen te brengen die mee willen bouwen aan een betere wereld. We geloven dat bedrijven en organisaties daarin een sleutelrol kunnen en moeten spelen, en met onze Orangerie hebben we nu ook een inspirerende plek om die mensen bij elkaar te brengen.