Ga verder naar de inhoud

Contentheavy websites en platformen

Een nieuwe website laten maken? Wij ontwikkelen doeltreffende websites en contentplatformen die het fundament van online succes vormen. Bij het uitdenken en ontwikkelen van een website zetten we maximaal in op gebruiksgemak en doeltreffendheid. We stellen duidelijke doelstellingen en KPI's voorop die we ook na de lancering blijven opvolgen.

Ook redacteurs en webmasters worden niet vergeten. We willen een goede gebruikservaring bieden om content in te geven en je website te onderhouden.

Je website als digitaal uithangbord

Of je nu nood hebt aan een aantrekkelijke onepager, een conversiegerichte campagnesite, een magazine of een online portfolio om je aanbod in de markt te zetten... je website vormt het belangrijkste uithangbord van je online aanwezigheid. Het is de plek waar je absolute controle hebt over wat je vertelt aan welke doelgroep en op welke manier. En waar je je doelgroep(en) overtuigt en activeert. Wij helpen met plezier met de ontwikkeling van een performante en gebruiksvriendelijke website die jouw organisatiedoelstellingen helpt behalen.

Wat veel websites of contentplatformen definieert is dat er vaak een hele hoop content moet ontsloten worden voor één of meerdere doelgroepen. Bij het ontwikkelen van een contentheavy website leggen we een grote focus op het uitdenken van een doelgroepgerichte contentstructuur en informatiearchitectuur die je bezoekers snel en eenvoudig naar de juiste informatie en belangrijkste conversie-acties leidt. Ook het webdesign moet dit maximaal ondersteunen.

In functie van doelen en conversies

Bij de ontwikkeling van een nieuwe website vormen de doelstellingen van je organisatie de rode draad, en de evaluatiecriteria van je webproject. Aspecten als informatiearchitectuur, vorming en storytelling mogen dan wel een belangrijke rol spelen tijdens het uitwerken van je project, alles draait er uiteindelijk om een aantal belangrijke doelen te behalen. Zodat je site werkt, en de motor wordt van je organisatie.

Conversies zijn essentieel voor elke organisatie. Soms, bijvoorbeeld voor startende organisaties, gaat het puur om het verzamelen van contactgegevens, soms om contactnames op zich. Doeltreffende verkoop is niet alleen nodig in e-commerce omgevingen. Ook ticket- en abonnementverkoop bij cultuurcentra of in de mediawereld zijn voorbeelden van gewenste conversies.

Gebruiksgemak voorop met websites in Craft CMS

Voor elk project kiezen we de meest geschikte technologieën en tools. We geven daarbij de voorkeur aan open-source componenten. Dat doen we in de eerste plaats uit overtuiging. De positieve impact op het budget nemen we er graag bij.

Onze klanten zijn erg enthousiast over Craft CMS als content management systeem. Craft CMS staat voor uitgekiend gebruiksgemak en flexibiliteit zodat het een plezier wordt om met inhoud aan de slag te gaan. Op die manier wordt het een ideale tool voor websites die veel inhoudelijk onderhoud vergen. Onder andere Gezond Leven, Samensterker, Omegabaars en onze eigen website zijn ontwikkeld in Craft CMS.

Inspiratie

Content management was nog nooit zo eenvoudig

Craft CMS is met voorsprong ons favoriete content management systeem. Dankzij een combinatie van uitgebreide mogelijkheden voor webdevelopers en een ultieme flexibiliteit voor content managers is Craft een zegen om mee te werken.

Meertaligheid is een piece of cake in Craft CMS. Daarnaast biedt het CMS-systeem ook een multisite set-up waarbij content managers meerdere websites kunnen beheren vanuit één en dezelfde backend. En voor organisaties die zich op online verkoop richten kan Craft Commerce een oplossing bieden.

Achter Craft CMS schuilt een grote community van developers en partnerorganisaties die zich inzetten om de technologie veilig, performant en up-to-date te houden. Bij Statik zijn we daarom al sinds 2018 met trots Craft CMS partner.

Meer dan een 'website'

Een website ontwikkelen doe je niet in een vacuüm. We denken graag mee na over alle digitale aspecten van je organisatie en gaan daarin verder dan de pure functionele en technische uitwerking. Een aantal andere voorbeelden van vragen waarop wij graag een antwoord formuleren:

  • Hoe kunnen we het content management zo eenvoudig mogelijk maken voor redacteurs?
  • Hoe zorgen we voor een performante online set-up met een zo klein mogelijke voetafdruk?
  • Hoe maken we de website(s) toegankelijk voor alle doelgroepen, ook voor mensen met een beperking?
  • Hoe optimaliseren we de website in functie van conversie?
  • Hoe zorgen we dat de website of het platform zo goed mogelijk scoort op alle kanalen (zoekmachines, social media, nieuwsbrieven...)?
  • Hoe past de website in het bredere technische ecosysteem? Op welke manier moet de website geïntegreerd worden met andere tools die gebruikt worden (CRM, ERP, ticketing...)?

Hieronder kan je enkele van onze projecten bekijken waarin we deze vragen centraal stonden:

Integraties, cloud & API's

Voor steeds meer projecten stopt het niet bij enkel een website. We zorgen ook voor de nodige integraties met CRM- en ERP-systemen, administratieve tools, marketing automation tools... Zodat alle interne processen op elkaar zijn afgestemd. We geloven in geïntegreerde oplossingen die van de website het speerpunt van alle digitale inspanningen maken.

Eerder op zoek naar een e-commerceoplossing? Ook daarmee kunnen we je helpen.

Onze technologieën

PHP
Craft CMS
Tailwind
Algolia

Zin om samen met ons een webproject op te starten?

Laten we eens praten en samen die topwebsite lanceren.