Ja, hoor, een online bureau kan wel degelijk een positieve impact hebben op het klimaat. Ontdek hoe we dat doen en waarom we je stem verdienen om Klimaatambassadeur 2019 te worden.

Zelf het goede voorbeeld geven

Duurzaamheid begint bij jezelf. Wist je dat zo goed als al onze medewerkers te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het werk komen? Straf! Als organisatie gaan we onze eigen verantwoordelijkheid ook niet uit de weg; bij ons geen salariswagens maar wel onze eigen elektrische deelsteps, we werken paperless, halen onze energie uit zonnepanelen en onze vluchten gaan gepaard met een CO2-compensatie. Ook hebben we flessenwater verbannen en bieden we zowel met onze catering als tijdens de wekelijkse bokeslunch smaakvolle vegetarische opties aan.

Impact maken bij klanten

Die duurzaamheid is ook een doorslaggevend element bij de selectie van onze klanten. Daarom werken we graag samen met organisaties die bewust voor een duurzame aanpak kiezen. Zo is er bv. Samen Sterker, dat duurzame groepsaankopen aanbiedt. Het Vlaams Instituut Gezond Leven geeft burgers tips om gezonder en duurzamer te gaan leven. Omegabaars is de eerste vis die in een volledig gesloten cyclus wordt gekweekt en Waterleau levert duurzaam werk in waterbeheer.

“Statik Klimaatambassadeur!?” Dat leggen we je toch even uit
“Statik Klimaatambassadeur!?” Dat leggen we je toch even uit

Inspireren en geïnspireerd worden

Maar het gaat nog verder. We maximaliseren onze impact door actief deel te nemen aan invloedrijke netwerken zoals Leuven 2030, Voka Charter Duurzaam Ondernemen, Leuven MindGate en The Shift. Om inspiratie op te doen én zelf te inspireren via talks en opleidingen. Ten slotte, om eens iets anders dan websites te maken, hebben onze straffe slimmeriken Wattness ontwikkeld, onze eigen start-up die het energieverbruik van patrimonia in kaart brengt met het verbeteren van de energie-efficiëntie als doel.

Onze duurzame impact reikt echter veel verder dan enkel het klimaat. We spannen ons ook in op het vlak van zelfsturing, aandacht en zorg voor onze mensen, pro bono projecten en zo verder.

Stem daarom op Statik om Klimaatambassadeur 2019 te worden, want onze impact als online bureau is veel groter dan je dacht.

Jouw stem is een geweldig begin, dankjewel! Bij Statik willen we ook steeds de dialoog aangaan rond alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Zin in een babbel? Geef dan zeker een seintje.

Maartje

Wie is
Maartje

Duurzaamheidscoördinator
Trekker van het duurzaamheidskaartje binnen en buiten Statik.