Ga verder naar de inhoud

Statik Klimaatambassadeur

Ja, hoor, een digitaal bureau kan wel degelijk een positieve impact hebben op het klimaat. Ontdek hoe we dat doen en waarom we ons Klimaatambassadeur 2019 - meer nog, Klimaatambassadeur voor 't leven - mogen noemen.

Zelf het goede voorbeeld geven

Duurzaamheid begint bij jezelf. Wist je dat zo goed als al onze medewerkers te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het werk komen? Straf! Als organisatie gaan we onze eigen verantwoordelijkheid ook niet uit de weg; bij ons geen salariswagens maar wel onze eigen elektrische deelsteps, we werken paperless, halen onze energie uit zonnepanelen en onze vluchten gaan gepaard met een CO2-compensatie. Ook hebben we flessenwater verbannen en bieden we zowel met onze catering als tijdens de wekelijkse bokeslunch veggie en vegan opties aan.

Impact maken bij klanten

Positieve impact is ook een doorslaggevend element bij de selectie van onze klanten. Daarom werken we graag samen met organisaties die bewust kiezen voor een duurzame aanpak. Zo is er bv. Samen Sterker dat duurzame groepsaankopen aanbiedt. Het Vlaams Instituut Gezond Leven dat gezonde en duurzame tips deelt met burgers of Waterleau die inzet op duurzaam waterbeheer. Of wat dacht je van Omegabaars? De eerste vis die volledig circulair gekweekt wordt.

Inspireren en geïnspireerd worden

Maar het gaat nog verder. We maximaliseren onze impact door actief deel te nemen aan invloedrijke netwerken zoals Leuven 2030, Voka Charter Duurzaam Ondernemen, Leuven MindGate en The Shift. Om inspiratie op te doen én zelf te inspireren via talks en opleidingen. Ten slotte, om eens iets anders dan websites te maken, ontwikkelden onze straffe slimmeriken Wattness, onze eigen start-up die het energieverbruik van patrimonia in kaart brengt met het verbeteren van de energie-efficiëntie als doel.

Onze duurzame impact reikt trouwens veel verder dan het klimaat. We spannen ons ook in op het vlak van zelfsturing, aandacht en zorg voor onze mensen, pro bono projecten en zo verder.

Klimaatambassadeur 2019

Onze inspanningen werden opgemerkt door MIK (het milieu-infopunt voor de kmo), een initiatief van VOKA en de provincie Vlaams-Brabant. Zij reiken ieder jaar de titel 'Klimaatambassadeur' uit aan een Vlaams-Brabantse KMO die zich inzet voor het klimaat. In 2019 kregen wij de enorme eer om deze titel in de wacht te slepen. Een duidelijke bevestiging dat we goed bezig zijn.

B Corp sinds 2021

Eind 2021 werden onze onze inspanningen ook internationaal erkend. Zo mogen we onszelf sinds kort een B Corp noemen. Dit duurzaamheidslabel is enkel weggelegd voor bedrijven die bewust de balans bewaken tussen winst en positieve impact op vlak van mens en omgeving.

Maar het kan altijd nog beter! Ook in 2022 blijven we ons actief inzetten voor een duurzamere samenleving. Zo willen we wat meer inzicht krijgen in hoe een website of online platform digitaal nog duurzamer kan zijn en willen we de dialoog over duurzaam ondernemen nog meer aangaan met onze klanten.

Ook goesting om eens van gedachten te wisselen over duurzaam ondernemen?

Duurzaamheidscoördinator

Wie is Daphne?

Duurzaamheidscoördinator Daphne drukt haar stempel op onze maatschappelijke impact met duurzame acties en betekenisvolle partnerschappen, afgewerkt met sterke communicatie.

Volgende blogpost

Van kapotte Senseo’s tot overvolle geheugenkaarten: Statik goes repair!

20 december 2019 | Stephanie

Vanaf 2020 engageren we ons in het Interreg-project SHAREPAIR, dat via digitale tools een serieuze boost wil brengen in de hersteleconomie. Wij zeggen voluit 'Ja' tegen repair!