Ga verder naar de inhoud

Statik bouwt mee aan de Belgian Alliance for Climate Action (BACA)

Statik had de eer om de voorbije weken een website te bouwen voor de Belgian Alliance for Climate Action, oftewel BACA. Met dit ambitieuze initiatief willen The Shift en WWF-België bedrijven oproepen om hun klimaatambities af te stemmen op de Science Based Targets. Spek naar onze duurzame bek én een project waar onze strategen en developers maar al te graag hun tanden in zetten.

Partnerschappen for the win

Het Belgische netwerk voor duurzame ontwikkeling The Shift en WWF-België slaan met deze Alliance de handen in elkaar om een klimaatneutrale toekomst te versnellen. Ze vroegen aan bigtrees en Accenture om de communicatie en het projectmanagement op zich te nemen, Statik zorgde voor een cleane — pun intended — website. We weten intussen wat het is om samen te werken met bigtrees. Surf maar ‘ns naar Het Heldenbos of Samensterker.

Voor de Belgian Alliance for Climate Action bouwden we een website waarmee de Alliance duidelijk kan communiceren, informeren én uitnodigen om lid te worden.

Dit is een project dat 100% bij ons past. Dankzij dit soort betekenisvolle samenwerkingen kunnen ook wij als digitaal bureau positieve impact maken.

David - zaakvoerder en digitaal strateeg

Waarom is er nood aan deze Alliance? Wel, heel wat organisaties, waaronder het Wereld Economisch Forum, roepen bedrijfsleiders op om de reset button in te drukken en hun organisaties te verduurzamen terwijl ze herstellen van de corona crisis.

De Alliance wil zoveel mogelijk Belgische ondernemingen, groot en klein, aansporen om de BACA pledge te ondertekenen. Dat houdt in dat je als bedrijf het engagement opneemt om je te verdiepen in de Scienced Based Targets (SBT’s) om zo straffe klimaatambities waar te maken. Want de corona crisis zal passeren, maar de klimaattransitie niet. Dus dit is hét moment om in actie te schieten.

Het Science Based Targets initiative (SBTi) biedt bedrijven wetenschappelijk onderbouwde methodes om hun CO2-uitstoot te beperken én de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs te behalen. Dat houdt in: de opwarming van de aarde onder 2°C houden. Bedrijven kunnen daarin een voortrekkersrol opnemen. Door zichzelf duidelijke klimaatambities voorop te stellen én leveranciers aan te sporen om hetzelfde te doen.

Ja, ik wil!

Al tientallen organisaties tekenden de BACA pledge. Van Alpro en Danone tot KU Leuven, maar evengoed KMO’s zoals wijzelf natuurlijk! Van zodra je tekent, heb je een jaar de tijd om je te verdiepen in de Science Based Targets methodologie en jezelf officiële SBT’s op te leggen. Hierna krijg je twee jaar de tijd om jouw klimaatneutrale doelstellingen te laten valideren. No worries, de Alliance zelf is jouw grootste cheerleader en zorgt voor inspiratie, informatie en support onderweg.

Statik onderneemt al heel wat stappen om haar ecologische voetafdruk te beperken. Door deel te nemen aan de BACA en zelf specifieke Science Based Targets te bepalen, willen we een versnelling hoger schakelen op vlak van CO2-reductie en -compensatie en zo bijdragen aan een klimaatneutrale economie.

David - zaakvoerder en digitaal strateeg

Wil jij ook de klimaatcrisis tegengaan?

Word nu lid van de Belgian Alliance for Climate Action.

Duurzaamheidscoördinator

Wie is Daphne?

Duurzaamheidscoördinator Daphne drukt haar stempel op onze maatschappelijke impact met duurzame acties en betekenisvolle partnerschappen, afgewerkt met sterke communicatie.

Volgende blogpost

Schoon Schip: de podcast over duurzaam ondernemen voor KMO’s

05 oktober 2020

Met ‘Schoon Schip’ willen we KMO’s aan boord krijgen van duurzaam ondernemen. Is duurzaam ondernemen een trend of here to stay? En hoe kan jouw KMO mee het verschil maken? Katrien Rycken (Leuven 2030) en Pieter Jelle De Brue (Statik) spitten het voor je uit in onze eerste podcast aflevering!