Like a bos: per nieuwe website plant Statik 25 bomen

Van kledingmerken tot zoekmachines; elk bedrijf lijkt tegenwoordig bomen te planten (die zoekmachines, is dat écht zo?). Zou dat voor een webbureau ook gaan? Bij ons is de vraag niet ‘waarom zouden we?’ maar wel ‘waarom zouden we niet?’.

Als Klimaatambassadeur zijn we verplicht om op het vlak van duurzaamheid niet op onze lauweren te rusten. Daarom gingen we voor het vallen van de bladeren (pun intended) op zoek naar een partner die ons kan helpen om onze ‘herbebossingswens’ in vervulling te laten gaan.

We Forest Statik 1
WeForest

Wetenschappelijk verantwoord herbebossen

Deze zoektocht bracht ons bij WeForest, een vzw die, gesteund door wetenschappelijk onderzoek, een voelbare impact wil maken in de strijd tegen de klimaatopwarming. Sinds 2009 slaagt WeForest er in om bedrijven, van startups tot multinationals, én hun medewerkers te mobiliseren om de bossen van de wereld te herstellen.

Hun, en dus ons, doel? 250.000 hectare in bos transformeren, 25.000 hectare voormalig bos herstellen en de invoering van een internationale standaard bewerkstelligen. Statik gaat mee het engagement aan en zorgde reeds voor 500 aangeplante bomen.

Like a bos: per nieuwe website plant Statik 25 bomen
Een wildlife corridor gezien vanuit de lucht. Hierdoor kunnen wilde dieren terugkeren naar hun habitat. Foto: WeForest

Wildlife corridors in Brazilië

Dit engagement is volledig traceerbaar. Zo maakt het eerste Statik bosje deel uit van 890 hectare aan groene corridors voor wilde dieren in het Atlantisch Woud van Brazilië. Deze corridors verbinden door landbouw versplinterde stukken woud, zodat wilde dieren de weg terugvinden naar hun natuurlijke habitat. Het Atlantisch Woud is aangeduid als globale biodiversiteitshotspot omdat het uitzonderlijk veel inheemse fauna en flora huisvest en er reeds veel natuur is verloren gegaan. Intussen zijn er door WeForest en hun partners in totaal reeds 1.779.500 bomen geplant waarmee we op termijn bijna 300.000 ton CO2 neutraliseren.

Like a bos: per nieuwe website plant Statik 25 bomen
Een jaguar gespot door een cameraval in onze wildlife corridor. Foto: WeForest

Met jouw hulp op weg naar 1000 geplante bomen

Deze 500 bomen doen dus hun ding in Brazilië. Intussen kijken wij reikhalzend uit naar waar onze volgende 500 bomen geplant zullen worden en staan te popelen om te knallen op nieuwe projecten die, meer dan ooit, de wereld stukje bij beetje beter maken.

Zegt zo’n corridor voor wilde dieren in Brazilië jou ook iets? Of voel je eerder iets voor boslandbouw in Tanzania? Dan moeten wij dringend eens praten, euh, planten!

Online marketeer

Wie is Tim-Oliver?

Een redactioneel volbloed en doorwinterd growth hacker. Tim-Oliver verteert de moeilijkste materie vlotjes voor eender welk publiek en blaast online groei nieuw leven in.

Volgende blogpost

Like a bos: per nieuwe website plant Statik 25 bomen

Pizza's en straffe talks op de Craft CMS meetup in Gent

11 februari 2020 | Jan

De eerste Craft CMS meetup van 2020 had weer heel wat interessante talks in petto. Jan zorgde voor een verslag van deze leerrijke avond.