Ga verder naar de inhoud

Plant een boom voor jouw coronaheld in het Heldenbos

Witte lakens wapperen trots aan onze gevels, applaus klinkt luid om acht uur ‘s avonds, maar wat dacht je ervan om een blijvend monument op te richten om al onze coronahelden stuk voor stuk te bedanken? Een plek waar we social distancing kunnen inruilen voor warme ontmoetingen waarmee we terug naar elkaar toegroeien. Enter: het Heldenbos.

Een levend monument voor je held

In het Heldenbos is iedere boom een eerbetoon aan een coronaheld. Voor maar 5 euro kan je een boom aankopen voor jouw held. Eerst in een virtueel bos, later zal elke boom door BOS+ aangeplant worden in het Oost-Vlaamse Moerbeke. Op termijn is het de bedoeling dat elke Vlaamse provincie haar eigen Heldenbos krijgt.

Coronahelden mag je gerust ruim interpreteren: of het nu gaat om een onvermoeibare zorgverlener, een boom van een vent, een collega die jouw corona-buddy werd, iemand waarbij je in deze nare periode op een goed blaadje wil komen… Soit, in het Heldenbos is er plaats voor al jouw helden.

Bedankt, merci!

Kristof Malfait en Ignace Bogaert van het burgerinitiatief bedanktmerci.be waren op zoek naar een manier om coronahelden blijvend te bedanken. Na overleg met het Gentse communicatiebureau bigtrees kwamen ze met het idee op de proppen om een bos te planten voor onze helden, als een groeiend symbool voor het geloof in de toekomst. Statik sprong overtuigd mee op de kar voor het online ontwerp en de implementatie van dit prachtinitiatief.

We hebben iets met bomen planten

Zeker in crisistijden wil Statik zich als Klimaatambassadeur 2019 vol overgave blijven inzetten op projecten met een positieve impact. Het Heldenbos is dus koren op onze molen.

Bomen planten, het lijkt bijna onze core business geworden. We planten per website die we lanceren 25 bomen via WeForest, en zochten al een tijdje naar manieren om dat breder te trekken. Met het Heldenbos kunnen we nu ook burgers aansporen om hetzelfde te doen en zo de echte helden van deze crisis een verdiende en tastbare erkenning te geven. Zo zal deze ene website veel meer teweeg brengen dan onze 25 bomen. En kunnen we binnen enkele jaren in een prachtig bos gaan wandelen.

Wil je ook een boom planten voor een coronaheld?

Schrijf dan een persoonlijke boodschap voor je held, bepaal het bedrag en planten maar!

Online marketeer

Wie is Tim-Oliver?

Een redactioneel volbloed en doorwinterd SEO-expert. Tim-Oliver surft mee op de nieuwste golven van Google en blaast online groei nieuw leven in. Hij werkte al voor klanten als Gezond Leven, Vlaamse Parkinsonliga, Belisol, KU Leuven, OKA en Duvel.

Volgende blogpost

Het verhaal van de eerste online infodag van KU Leuven

06 april 2020 | Annelies

COVID-19 dwingt elke organisatie tot creativiteit, zo ook KU Leuven. Wat als een online infodag nu eens duizenden studenten zou verder helpen met hun studiekeuze?