Ons werk

Stuk voor stuk slimme projecten

Manuscripten doorzoekbaar maken op basis van de IIIF-standaard voor Stad Brugge

Mmmonk (Stad Brugge)

Voor het Mmmonk project van Stad Brugge maakten we meer dan 800 handschriften doorzoekbaar via de website. Om de manuscripten en bijhorende metadata in te laden gebruikten we het International Image Interoperability Framework (IIIF), een innovatieve standaard voor beeldbeheer.

Een performante en vlot doorzoekbare website zet de uitgebreide dienstverlening van het VAF in de kijker

Vlaams Audiovisueel Fonds

Een nieuwe website in Craft CMS zorgt voor een maximaal flexibele en performante site, die de dienstverlening van het VAF intuïtief en eenvoudig doorzoekbaar naar buiten brengt.

Een nieuwe generatie UCLL Moving Minds begeleiden bij hun studiekeuze

UCLL

Samen met hogeschool UCLL tekenden we op basis van feedback van gebruikers en redacteurs een nieuwe informatiearchitectuur uit die de verschillende doelgroepen moet activeren en overtuigen.

Erfgoedonderzoek ontsluiten voor het brede publiek van KIK-IRPA

KIK-IRPA

We werkten mee aan de digitale transformatie voor het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium, en niet zonder resultaat!

Datagedreven beslissingen dankzij een business intelligence dashboard

KNX Association

Voor KNX Association werkten we een op maat business intelligence dashboard uit om meer datagedreven beslissingen te kunnen nemen over hun marketing- en salesinspanningen.

Ik blijf bij, een platform om levenslang leren in Vlaanderen op de kaart zetten

Ik blijf bij

Een platform dat het bijscholingsaanbod van de zes instellingen van Associatie KU Leuven bundelt om van levenslang leren een succesverhaal te maken.

Creatieve marketingcampagnes om een jonge doelgroep weer 'Boerentrots' te maken

Boerentrots

We werkten een nieuwe digitale marketingstrategie uit om de doelgroep van #Boerentrots te verjongen. Straffe storytelling dankzij influencer marketing en een focus op meetbare resultaten bleek de sleutel tot succes. Ontdek deze straffe case.

Automatisering van reizen en activiteiten voor sportieve gezinnen

Gezinssport Vlaanderen

Er komt heel wat administratie kijken bij het afhandelen van sportieve gezinsvakanties. We bedachten een geautomatiseerd reisplatform dat het leven van zowel vakantiegangers als medewerkers vergemakkelijkt.

Duurzame partner van de meest innovatieve universiteit van Europa

Digitale strategie KU Leuven

Statik is al jarenlang de vaste partner van KU Leuven om de algemene digitale strategie te bewaken en voortdurend verder vorm te geven.

Een simulator om onderzoek te doen naar de logistieke keten van covid-19 vaccins

COVID-19 Vaccin simulator

Voor KU Leuven ontwikkelden we een digitale tool die onderzoeksdata bundelt over de logistieke keten van covid-19 vaccins en de onderzoekers in staat stelt om simulaties op te maken.

Een online platform voor minder afval en méér recyclage

Interza & Incovo

Voor de afvalintercommunales Interza en Incovo bedachten we een ingenieuze contentwebite om eenvoudig locatiegebonden content te tonen afhankelijk van het thuisadres van de bezoeker.

Museumpas, het grootste museumabonnement van het land voor alle cultuurliefhebbers

Museumpas

Een museumpas is jouw sleutel tot meer dan 185 Belgische musea. Statik is de vaste partner van Museumpas voor het uittekenen en ontwikkelen van een feilloze online ervaring.

Tuinrangers gaat op safari in het grootste natuurgebied van Vlaanderen

Tuinrangers

Voor Inverde ontwikkelden we een website en vrijwilligersportaal ineens waar je een gratis tuinsafari kan aanvragen om de biodiversiteit van je eigen tuin te verhogen.

Een innovatieve website die productontwikkeling tastbaar maakt voor Comate

Comate

Voor Ingenieurs- en Designbureau Comate bedachten we een website met een uitgesproken focus op lead generation en employer branding.

Contentplatform boordevol activiteiten voor jong en oud die van élke dag Dag van de Wetenschap maken.

Dag van de Wetenschap

Een interactief contentplatform boordevol activiteiten voor jong en oud die van élke dag Dag van de Wetenschap maken.

KU Leuven Stories die verwonderen

KU Leuven Stories

Een online magazine dat de uitgebreide onderzoeksexpertise van de Leuvense universiteit op een inspirerende en toegankelijke manier bij het brede publiek brengt.

Bekijk meer projecten