Project
Databank van jobs voor het goede doel
Expertise

Administratieve platformen, prototyping, usability research, marketing automation

Periode
Lopend

Leerlingen aan het werk voor het Zuiden

YOUCA, YOUth for Change and Action - vroeger Zuiddag - is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Al sinds 2006 engageren duizenden Vlaamse en Brusselse leerlingen van het vierde tot het zevende middelbaar zich om in de maand oktober voor één dag te gaan werken. Het loon dat ze die dag verdienen gaat naar sterke jongerenprojecten in het Zuiden én in België.

Een jobbank die leerlingen, leerkrachten & werkgevers verbindt

In 2018 namen meer dan 15.000 jongeren uit 241 verschillende scholen deel aan de YOUCA Action Day. Maar liefst 7.500 bedrijven, organisaties, overheden, particulieren… stelden een job open voor deze jongeren en lieten hen een dag meedraaien op hun werkvloer.

Hoe leid je zoiets in goede banen? Met die vraag klopte het team van YOUCA aan bij Statik. Er werd een traject opgestart om de administratieve processen van de organisatie te helpen stroomlijnen, en zoveel mogelijk aspecten van de werking te digitaliseren. Naast een aantrekkelijke projectwebsite zag zo ook een uitgebreide jobbank het levenslicht om de verschillende doelgroepen met elkaar te verbinden en het sollicitatieproces vlot te laten verlopen.

Youca register

Efficiënt sollicitatieproces & eenvoudige administratie

Hoe gaat de jobbank nu in zijn werk? Wel, werkgevers registreren hun organisatie in de jobbank en maken via enkele intuïtieve stappen de jobs aan die zij voor jongeren openstellen. Leerlingen kunnen op hun beurt het diverse aanbod aan jobs verkennen en eenvoudig solliciteren op de jobs van hun dromen. Het platform neemt de administratie (facturen, contracten...) die hiermee gepaard gaat voor zijn rekening, waardoor het team van YOUCA zich volop kan bezighouden met de promotie van de actiedag zelf, en de leerlingen zelf geen tijd meer moeten steken in zaken als het laten ondertekenen van hun contract-voor-een-dag door de werkgevers.

Aan die jobbank koppelden we een volledig op maat uitgewerkt registratie- en beheersysteem, zodat ook de opvolging door het team van YOUCA efficiënt, vlot en veilig kan verlopen, en YOUCA op elk moment een overzicht heeft van registraties en statistieken.

Solliciteren maar voor het goede doel

Dat de digitale inspanningen lonen, werd tijdens de editie van 2018 duidelijk bewezen. Minder tijd voor administratie betekende onder andere meer tijd voor schoolbezoeken en de uitwisseling tussen Belgische jongeren en jongeren uit het Zuiden. Ook dit jaar staat er weer een YOUCA Action Day op de planning. Bij Statik hebben we alvast enkele jobs gepost, en we zijn uiterst benieuwd naar de versterking die we zullen krijgen!

Interesse om je flow ook om te zetten in tot een sterke digitale tool?

Dan moeten we je noden eens in kaart brengen tijdens een kennismakingsgesprek.