Ga verder naar de inhoud

Duurzaamheidsverslag 2024
Het jaar van The Kind Kids

Over Statik

Want morgen begint vandaag

Als overtuigd B Corp dragen we bij Statik business as a force for good actief uit. We helpen changemakers verder springen zodat zij kunnen meebouwen aan de wereld van morgen. Hoe? Door in te zetten op doeltreffende digitale strategieën, producten en communicatiecampagnes. Daarbij staan mensen steeds centraal, want we beseffen dat een nieuwe website of communicatiestrategie alleen effectief is als deze zo inclusief mogelijk is.

29,5

VTE's streven positieve impact na bij Statik. Samen werken we in zelfsturende teams waarbij autonomie en werkgeluk centraal staan.

5

nieuwe collega's kwamen onze teams versterken in 2024. Denk maar aan straffe developers en projectmanagers.

53%

van de Statikers werkt deeltijds. Daarnaast zetten we in op een glijdend uurrooster. Zo vindt iedere collega een ritme dat werkt.

3.29

miljoen euro omzet. Hiermee konden we de digitale slagkracht van impactorganisaties beduidend vergroten.

87

klanten kozen voor Statik om samen meer positieve impact te maken. 71 daarvan werkten eerder al met ons samen.

Over Statik

Overtuigd B Corp

Sinds 2021 is Statik overtuigd B Corp. Dit prestigieuze duurzaamheidslabel is weggelegd voor bedrijven die bewust de balans bewaken tussen winst en positieve impact op vlak van mens en omgeving. Statik was het 25ste Belgische bedrijf dat dit label behaalde en sluit zo aan bij het rijtje van internationale voortrekkers zoals Patagonia, Too Good to Go en Tony Chocolonely. Intussen telt België meer dan 100 B Corps met een hoofdzetel in ons land. De beweging groeit dus snel. In 2025 plannen we te hercertificeren, want deze erkenning komt met een uitgebreide evaluatie. De levendige B Corp community — waar we zelf ook op inzetten — daagt ons voortdurend uit om te blijven bijleren en bloeien dankzij business as a force for good. In 2024 gaven we tijdens de jaarlijkse B Corp Summit een inspiratiesessie over 'AI for good'.

Over Statik

Dit verslag in een notendop

Soms heb je ‘t druk terwijl je de wereld wil redden, dat begrijpen we. Voor de ongeduldige lezers voorzien we daarom een zeer korte samenvatting van dit duurzaamheidsverslag. Als je drie hoogtepunten wil onthouden uit dit verslag, dan zijn het best deze:

  1. Een nieuw impactcollectief: The Kind Kids
    Sinds 2024 bundelt Statik samen met Shaved Monkey en Maanlanders de krachten in een nieuw impactcollectief: The Kind Kids. Samen katapulteren we veranderaars naar nog meer positieve impact.
  2. De kracht van gebruikersonderzoek om inclusie te verhogen
    User testing, oftewel 'gebruikeronderzoek', ligt ons nauw aan het hart. In 2024 hebben we daarom meer dan ooit ingezet op user testing bij kansengroepen. We deelden onze kennis hierover zowel intern als extern en bundelden onze inzichten in een gratis gids. En ... onze experts legden zich daarbij meer dan ooit toe op gebruikersonderzoek binnen de zorg.
  3. Digitale duurzaamheid op kruissnelheid
    De voorbije jaren bouwden we bij Statik achter de schermen — hehe — aan onze kennis rond digitale duurzaamheid. Met de doorbraak van AI bij het grote publiek stijgt onze digitale voetafdruk exponentieel. Daarom organiseerden we een 'Coffee Alt Delete' sessie n.a.v. Digital Cleanup Day, ontwikkelden we een spel rond digitale duurzaamheid én zag digitaleduurzaamheid.be het levenslicht voor al wie hiermee aan de slag wil!

Over 2024

Onze duurzaamheidsstrategie

Bij Statik bepalen zes pijlers onze duurzaamheidsstrategie. Hieraan werken we met z'n allen om zo een maximale positieve impact te maken op mens en planeet.

  1. Digitale duurzaamheid promoten
  2. Verkleinen ecologische voetafdruk
  3. Verduurzamen toeleveringsketen
  4. Werkgeluk verspreiden
  5. Bouwen aan een inclusieve werkplek
  6. Transparant communiceren

"Het energieverbruik van datacenters zal naar verwachting tegen 2030 met 200% toenemen. Het is dus onze morele plicht om in te zetten op digitale duurzaamheid"

Laure Weckx, digitale strateeg
Over 2024 / Onze duurzaamheidsstrategie

1. Digitale duurzaamheid promoten

Why: Ook digitale toepassingen hebben een impact op de mens en het klimaat. Het internet heeft een even grote impact op de planeet als de luchtvaartindustrie (!). Meer nog, met de opkomst van AI is er een verwachte toename van 200% in energieverbruik van datacenters tussen 2020 en 2030. Als digitaal bureau is het dan ook onze morele plicht om in te zetten op digitale duurzaamheid. Dit houdt in dat we digitale middelen inzetten als een goede huisvader, met oog op vandaag én de generaties van morgen.

Digitale duurzaamheid gaat enerzijds om het beperken van CO2-uitstoot, anderzijds om het verhogen van toegankelijkheid. Hoe zorg je ervoor dat iedereen digitaal meekan, ongeacht leeftijd, visuele of motorische beperkingen ...?

Hoe we dit aanpakken:

  • Kennisdeling rond digitale duurzaamheid
  • Digitale duurzaamheid op een inspirationele manier tot bij (potentiële) klanten brengen.
  • Intern en extern op de agenda plaatsen van digitale inclusie
Over 2024 / Onze duurzaamheidsstrategie

Resultaten en doelen 2024-2025

Digital Cleanup Day team

Digitale duurzaamheid promoten

Resultaten 2024:

  • Onze langverwachte website digitaleduurzaamheid.be ging live! Hier ontdek je hoe je de positieve impact van jouw digitale toepassing optimaliseert en de negatieve impact minimaliseert.
  • We organiseerden de eerste 'Coffee Alt Delete' sessie n.a.v. Digital Cleanup Day. Maar liefst 97 deelnemers schreven zich en in samen bespaarden we on the spot maar liefst 2.3 kg CO₂e.
  • We gaven een live Digital Cleanup sessie aan IT-studenten van UCLL, waarmee samen maar liefst 7 ton CO₂e bespaarden. De vragen bleven komen, dus kwam er een extra webinar rond digitale duurzaamheid, je vindt de replay op onze site.
  • We ontwikkelden een kaartspel over digitale duurzaamheid, testten het tijdens een denkdag voor Cultuurconnect met fijne reacties én concrete acties als resultaat.
  • En ook de podcast ‘Het kwartier’ van VRT NWS wist ons te vinden voor hun aflevering op 18 juni 2024 over digitale duurzaamheid!
  • We zetten in op de kracht van gebruikersonderzoek om inclusie te verhogen. In 2024 hebben we meer dan ooit ingezet op user testing bij kansengroepen. We deelden onze kennis zowel intern als extern en bundelden onze inzichten in een gratis gids.
Workshop sfeerbeeld

Op de planning in 2025

Digitale duurzaamheid verder verspreiden

  • We willen opnieuw een sessie organiseren n.a.v. Digital Cleanup Day.
  • We gaan op zoek naar financiering voor verdere innovatie rond digitale duurzaamheid, aangezien we voelen dat dit om een maatschappelijke transitie gaat.
  • Het succes van de Digital Cleanup bij UCLL, doet ons dromen van nieuwe acties met hogeschoolstudenten om digitale duurzaamheid bij die doelgroep binnen te brengen.
Over 2024 / Onze duurzaamheidsstrategie

2. Verkleinen ecologische voetafdruk

Why: We willen met Statik toewerken naar een CO2-neutrale — en liefst van al regeneratieve — economie, dus dan is het verkleinen van onze eigen ecologische voetafdruk een no-brainer.

Hoe we dit aanpakken:

  • Jaarlijks onze voetafdruk berekenen
  • Biodiversiteit en klimaatactie ondersteunen
Over 2024 / Onze duurzaamheidsstrategie

Resultaten en doelen 2024-2025


Eline Statik weekend boogschieten

Verkleinen ecologische voetafdruk

Resultaten 2024:

Sinds 2021 is Statik klimaatneutraal. Daarnaast bleven we stappen zetten om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, al waren sommige plannen uitdagender dan verwacht:

  • CO₂-compensatie via WeForest: onze samenwerking met WeForest blijft lopen: per nieuwe website die we bouwen, planten we 25 bomen.
  • We visualiseerden de impact van onze duurzame woon-werkverkeerkeuzes in duidelijke grafieken en posters op kantoor.
  • We bouwden twee circulaire phone booths uit hergebruikt materiaal. We repareerden kantoorstoelen en tafels om de levensduur ervan te verlengen.
  • We doneerden opnieuw oude hardware (waaronder laptops) aan Digital4Youth. Meer nog: we schonken per ongeluk een groot nieuw scherm weg... Foutje, maar gelukkig krijgt dat sowieso een mooie nieuwe plek dankzij deze vzw!

We hadden gehoopt om ook onze daktuin verder te vergroenen of te starten met moestuinieren op onze zolderverdieping. Daar zijn we helaas niet toe gekomen.

Sfeer meeting eva

Plannen voor 2025

  • We starten een spin-off rond 'AI for Good' (Fairy) en zetten ook actief in op awareness rond dit thema.
  • Craft voetafdruk plug-in optimaliseren: Onze developers ontwikkelden een Craft-plugin die aan klanten weergeeft hoe duurzaam elke webpagina op hun site is (op vlak van CO₂-uitstoot). In 2025 willen we verkennen hoe we gebruikers nog meer bewust kunnen maken van hun scores. Om die bewustwording te verhogen plannen we een widget toe te voegen op het standaard dashboard in de backend van websites zodat klanten bij het inloggen meteen hun scores te zien krijgen en F-scores in het oog springen. Daarnaast zullen we die widget ook doorlinken naar een artikel op onze website help.statik.be waar ze meer informatie vinden over de scores en het verlagen ervan.
  • We willen verschillende stakeholders uit onze keten bevragen over onze duurzaamheidsstrategie en hun eigen inspanningen om zo gaandeweg onze volledige keten verder te verduurzamen. (Dit stond op de planning in 2024, maar is ons niet gelukt)
Over 2024 / Onze duurzaamheidsstrategie

3. Verduurzamen toeleveringsketen

Why: We werken al jarenlang enkel voor positieve impact klanten. Dat wil zeggen: non-profits en profits die business as a force for good inzetten. Jarenlang was 'verduurzamen klantenbestand' dan ook één van onze duurzaamheidspijlers. De laatste jaren voelen we dat het hoogtijd is om ook onze toeleveringsketen én gelijkgestemde organisaties actiever te betrekken om zo onze impact verder te verhogen.

Hoe we dit aanpakken:

  • Een ecosysteem initiëren van positieve impact organisaties
  • Onderzoeken hoe we deze structuur juridisch kunnen verankeren
Over 2024 / Onze duurzaamheidsstrategie

Resultaten en doelen 2024-2025

Tekensessie The Kind Kids

Resultaten 2024:

  • We lanceerden in 2024 een gloednieuw impactcollectief. Na een interne bevraging kreeg dit ecosysteem de naam 'The Kind Kids' en zag ook ons manifest met 7 kernprincipes het levenslicht.

    The Kind Kids bestaat vandaag uit Statik, Shaved Monkey en Maanlanders. En ... we voerden een reeks veelbelovende gesprekken met potentiële partners voor de toekomst. Stay tuned.
  • Samen met Impact Advocaten (een Leuvense B Corp) zijn we een traject opgestart om te onderzoeken hoe we onze focus op impact kunnen verankeren in een werkerscoöperatie en — als het even kan — via steward ownership.
B Corp lunchsessie

Plannen 2025

In 2025 willen we The Kind Kids verder vormgeven en nog actiever inzetten op de verduurzaming van onze keten via dit impactcollectief. Hoe? Door:

  • The Kind Kids als ecosysteem te laten bloeien: We willen The Kind Kids uitbreiden met nieuwe kernpartners en daarbij inzetten op een sterke, missiegedreven governance-structuur. In eerste instantie ligt de focus daarbij op gezonde organisaties uit het Leuvense die zich duurzaam willen engageren.
  • Co-working te faciliteren om cross-overs tussen gelijkgestemde organisaties te stimuleren. Shaved Monkey huist sinds 2024 in hetzelfde kantoorgebouw en ook Studio D heeft op onze mezzanine een vaste plek. In 2025 willen we de kracht van co-worken met gelijkgestemden verder verkennen, o.a. door enkele collega's van Levuur een structurele cowerking plek bij ons op kantoor te bieden.
  • Het B Corp-traject te verkennen voor Shaved Monkey, want vandaag is enkel Statik een B Corp binnen The Kind Kids.
  • Stakeholders te betrekken bij onze duurzaamheidsrapportage omdat we ervan overtuigd zijn dat we voluit van elkaar kunnen leren.
Over 2024 / Onze duurzaamheidsstrategie

4. Werkgeluk verspreiden

Why: Bij Statik bouwen we bewust aan 'de werkplek van de toekomst'. Dit zijn geen holle woorden, ze maken deel uit van onze algemene bedrijfsdoeldstellingen. Logisch, want dit is onlosmakelijk verbonden met de B Corp-strategie om in te zetten op 'business as a force for good'. Want een bloeiend team zorgt voor een gezonde organisatie. Zo simpel is het.

Hoe we dit aanpakken:

  • Blijven bijleren en kennis delen over zelfsturing en sociocratie
  • Feedback en verbindende communicatie integreren in onze werking
  • 100% kansen geven aan ideeën van collega's
Over 2024 / Onze duurzaamheidsstrategie

4. Werkgeluk verspreiden

Werkgeluk Jan

Werkgeluk verspreiden

Resultaten 2024:

  • We merkten doorheen de jaren dat het niet meer duidelijk was voor alle collega's wat 'zelfsturing' precies inhield. We definieerden daarom duidelijk onze aanpak rond zelfsturing en schreven een helder zelfsturing manifest, wat een plaats kreeg in ons interne handboek. We organiseerden verschillende interne sessies rond zelfsturing waarin teamleden met elkaar deelden hoe ze hier zelf instaan en hoe ze de werking ervan binnen hun team ervaren.
  • Als organisatie hebben we de neiging om 'te lief' en conflictvermijdend te zijn. Daarom hebben we in 2024 ingezet op de kracht van verbindende communicatie. In elk team faciliteerden we een 'feedbackcarrousel' waarbij we teamleden uitnodigden om zowel over zichzelf als over collega's sterke punten en werkpunten aan te geven, uiteraard telkens volgens het principe van verbindende communicatie.
  • We introduceerden een vragenlijst (via Google Forms) voor nieuwe collega's en stagiaires om beter te begrijpen hoe zij hun eerste weken ervaren op de werkvloer zodat we snel kunnen bijsturen waar nodig.
  • Last but not least: we lanceerden de podcast ‘Goed Ziek’ over zorgpaden. Deze podcast en de verbrede focus van Statik op zorgpaden, vloeien rechtstreeks voort uit het kankertraject dat onze collega Eline doorliep. Zij is intussen erkende patient expert — en zet vandaag onder de vlag van The Kind Kids haar ervaring en expertise in om zorgpaden te verbeteren.
Stephanie terras

Plannen 2025

Voor Statik is werkgeluk nauw verbonden met zelfsturing en sociocratie. Zeker met de oprichting van 'The Kind Kids' als impactcollectief merken we dat er nood is aan duidelijke rolbepalingen en -omschrijvingen. Daarom plannen we in 2025:

  • een grootschalige rollenoefening volgens de principes van Sociocratie 3.0. Per team zullen we sessies organiseren om Sociocratie 3.0 duidelijk te kaderen om nadien samen rollen te bepalen en deze te koppelen aan taakomschrijvingen. Tot slot worden de rollen via een co-creatief proces toegekend aan collega's. Zo weet iedereen precies welke taken die hoort op te nemen. Dit verhoogt de autonomie en bovenal, maakt besluitvorming nog eenvoudiger en transparanter. Want iedereen weet precies waarover ie zelf een beslissing kan nemen of wanneer iemand anders best even op de hoogte wordt gebracht.
  • aandacht rond gezondheid en welzijn te verhogen op het werk. Zo willen verschillende sportieve collega's graag samen deelnemen aan de EK Marathon Leuven. Daarnaast willen we ook breder collega's stimuleren om te (blijven) bewegen met initiatieven zoals yogasessies over de middag (dit organiseren we al meerdere jaren), maar ook het aanmoedigen van wandelmeetings (bv. voor 1-on-1 gesprekken tussen teamleads en teamleden).
Over 2024 / Onze duurzaamheidsstrategie

5. Bouwen aan een inclusieve werkplek

Why: Vanuit onze focus op werkgeluk, zijn we de voorbije jaren actief beginnen inzetten op een inclusie- en diversiteitsbeleid. Want werkgeluk hoort een basisrecht te zijn. Los van je afkomst, religie, gender ... Intussen maken onze inclusie inspanningen een essentieel deel uit van onze werking waardoor we het sinds 2023 ook als een aparte pijler opnemen in onze duurzaamheidsstrategie.

Hoe we dit aanpakken:

  • Thought leadership opnemen op vlak van inclusieve communicatie
  • Werkplek aanpassen aan diverse noden
  • Verhogen van financiële geletterdheid
Over 2024 / Onze duurzaamheidsstrategie

5. Bouwen aan een inclusieve werkplek

Rondetafelgesprek inclusie 1

Bouwen aan een inclusieve werkplek

Resultaten 2024:

Dit jaar hebben we verdere stappen gezet om inclusie in de brede zin binnen en buiten onze werking te versterken door:

  • Thought leadership op te nemen op vlak van inclusieve communicatie: een van onze marketeers volgde de erkende Inclusieve Communicatie-opleidingstrack via Allyens. Daarnaast publiceerden we de blogpost 3 gemiste kansen voor inclusieve communicatie’ en herschreven we onze offfertes met een focus op klare taal.
  • Een webinar over inclusie op de werkvloer te organiseren. Samen met Loubna Tallal organiseerden we de webinar Vooroordelen op de werkvloer' voor maar liefst 100 deelnemers. De opname is nu gratis on-demand beschikbaar en werd al meermaals gedownload, o.a. door Agentschap Integratie en Inburgering.
  • Onze fysieke werkplek verder aan te passen aan diverse behoeften: er kwamen twee sta-bureaus bij om onze kantoorruimte veelzijdiger te maken.
  • Financiële geletterdheid onder collega’s te verhogen: we organiseerden teamsessies over hoe een bedrijf werkt en wat geld mogelijk kan maken.

Wat niet gelukt is: Het geplande informeel ontmoetingsmoment voor werkzoekenden is niet doorgegaan. De vertaling van ons talenbeleid naar het Engels bleek overbodig, aangezien de Engelstalige website nauwelijks gebruikt wordt.

Rondetafelgesprek inclusie

Plannen 2025

Bouwen aan een inclusieve werkplek is nooit af. We beseffen dat we al heel wat stappen voorwaarts hebben gezet, maar nog minstens evenveel kunnen aanpassen. Daarom zetten we in 2025 in op:

  • De verderzetting van ons inclusie- en diversiteitsbeleid. Ons eerste inlcusiebeleid dateert van 2022 — 2024. Voor de aankomende periode van 2025 — 2027 hebben we opnieuw doelstellingen bepaald. Deze gaan over:
    • inclusief rekruteren
    • verschillen waarderen en gesprekken hierover aanmoedigen
    • ons talenbeleid verder uitwerken
    • Inzetten op werkgeluk — voor iedereen
    • Digitale toegankelijkheid actief uitdragen
    • Netwerk uitbouwen
  • Verdere verhoging van financiële geletterdheid: we organiseren verdiepende sessies om collega’s meer inzicht te geven in concepten zoals steward ownership en inclusieve financiële besluitvorming.

Over 2024 / Onze duurzaamheidsstrategie

Transparant communiceren

Why: transparante communicatie — vanuit het diepe geloof in de kracht van kwetsbaarheid — dragen we hoog in het vaandel. We willen onze duurzame manier van werken openlijk in kaart brengen met al z’n successen en verbeterpunten. Enkel zo kunnen organisaties van elkaar blijven leren.

Hoe we dit aanpakken:

  • (Digitaal) duurzaamheidsverslag
  • Actief uitdragen van B Corp ambassadeursrol
  • Inzetten op kennisdeling, zowel intern als extern
  • Impactmetingen ontwikkelen en (gratis) beschikbaar stellen
Over 2024 / Onze duurzaamheidsstrategie

Resultaten en doelen 2023-2024


Sfeerfoto Statik

Transparant communiceren

Resultaten 2024:

Dit jaar zetten we opnieuw stappen om onze duurzame manier van werken transparanter te maken en onze B Corp-certificering verder uit te dragen:

  • We dienden onze B Impact Assessment (BIA) in en zijn in blijde verwachting van onze hercertificering. We namen deel aan meerdere B Corp events, waaronder de B Corp Summit, waar we een sessie gaven over AI for Good. Onze ambities voor B Corp blijven groeien: we verkenden de mogelijkheden van 1% for the Planet en een B Corp-traject voor Shaved Monkey. De Leuvense B Local community verder uitbouwen werd minder prioriteit.
  • We deelden learnings over user testing bij kansengroepen, zowel via een gratis minigids als events zoals 'Inclusief gebruikersonderzoek door mensen voor mensen'.
  • We ontwikkelden een open-source website carbon tracker plugin en integreerden ons impactmodel via impact workshops in onze projectflow.
  • We exprimenteerden met 'sociale prijszetting' voor events waarbij deelnemers zelf hun ticketprijs kiezen. Helaas merkten we dat bijna niemand koos voor het duurdere ‘impact’-tarief, zelfs grote organisaties niet. Dit experiment willen we graag (her)evalueren om te bepalen of — en zo ja hoe — we hiermee verder gaan.
Seppe

En in 2025 ...

Plannen 2025

Ook in 2025 willen we ...

  • 'Business as a force for good' — waar ons B Corp label voor staat — verder uitdragen, zeker nu B Lab haar assessment strenger gemaakt heeft. Als onze hercertficiering in orde is, willen we transparant communiceren over onze scores, inclusief sterke punten en werkpunten.
  • Stakeholders betrekken bij ons komende duurzaamheidsverslag (2025). Het lijkt ons boeiend dat ook leveranciers en partners een stem krijgen. Zo kunnen we van hen leren en zicht krijgen op eventuele blinde vlekken.
  • Ons experiment met sociale prijszetting evalueren en zoeken andere manieren om kennis toegankelijk te houden of maken.
  • Onze volledige interne werking helder in kaart brengen via de principes van Sociocratie 3.0.
Ook over

Fairy: AI for Good

De opkomst van AI biedt ongekende mogelijkheden om positieve verandering te versnellen. Maar de snelle groei van AI heeft ook verregaande gevolgen voor mens en planeet. Of je nu een strak AI-plan hebt of geen idee hebt waar te starten… Fairy zorgt voor een aanpak die zowel risico's beperkt als de magie omarmt.

Ook over

Maanlanders

Ken je onze Statik spin-off Maanlanders al? Hiermee begeleiden we teams naar meer werkgeluk en impact. Zo werkten we al samen met Artsen Zonder Vakantie, KU Leuven Healthy en Werkplaats Immaterieel Erfgoed.

Ook over

Werken bij Statik

We werken sinds enkele jaren nauw samen met organisaties zoals Talentoscoop om te bouwen aan de werkplek van de toekomst. Samen met hen werkten we een inclusie- en diversiteitsbeleid uit, dit jaar volgde ook ons talenbeleid. Heb je zin om zelf deel uit te maken van de werkplek van de toekomst? Laat gerust van je horen!

Ook over

Vorige duurzaamheidsverslagen

Dit is ons zesde duurzaamheidsverslag. Bekijk hier ons duurzaamheidsverslag van 2019, 2020, 2021 en 2022 en 2023. We geloven sterk in de kracht van open communicatie en willen hierin ook het voortouw nemen. Mocht je vragen hebben over onze aanpak of meer willen weten over bepaalde topics, laat gerust iets weten aan onze duurzaamheidscoördinator Daphne via impact@statik.be.

Ook over

Een digitaal duurzaamheidsverslag?

Slaat bij het woord ‘duurzaamheidsverslag’ meteen de angst toe dat je je moet verdiepen in cijfertabellen of opiniestukken over smeltende ijskappen? Relax, duurzaamheidscommunicatie kan ook op een zeer laagdrempelige en effectieve manier impact creëren. Meer nog: het helpt je organisatie vooruit op ecologisch, economisch en menselijk vlak. Wij zetten je graag mee klaar in de startblokken voor een inspirerend en activerend duurzaamheidsverslag.

Duurzaamheidsverslag 2024
Het jaar van The Kind Kids

In 2024 bouwden we actief aan ons nieuwe impactcollectief: The Kind Kids. We maakten meer dan ooit ruimte om bij te leren én te inspireren rond digitale duurzaamheid en sociocratie. Dat en véél meer ontdek je in dit nieuwe duurzaamheidsverslag van Statik.