Ga verder naar de inhoud

Webinar: Digitale duurzaamheid, van visie tot impact

donderdag 06 juni 2024
Webinar

Wist je dat het internet een nagenoeg even grote impact op ons klimaat heeft als de luchtvaartsector? Dat we met onze zoekopdrachten in Google alleen al dagelijks 700 ton CO₂ de atmosfeer in sturen? En dat van de 1,5 miljard websites, er maar zo'n 200 miljoen effectief gebruikt worden (13%)?

Hoog tijd dus om onze aandacht ook naar het verduurzamen van onze digitale wereld te verschuiven! Want we zijn allemaal deel van dat probleem, maar gelukkig zijn we ook allemaal deel van de oplossing.

Tijdens deze webinar duiken we even dieper in dit onderwerp, want wat is digitale duurzaamheid? Waarom is het nuttig om erbij stil te staan? En hoe kan je zelf als (kleine) organisatie stappen zetten naar een duurzamere website of digitale tool?

Praktisch

do 06 juni 2024
11.00 - 12.00
Gratis

Online

Wat komt er aan bod?

Tijdens onze webinar:

  • Zoomen we in op wat digitale duurzaamheid is, en waarom het belangrijk én nuttig is om er rekening mee te houden;
  • Geven we een aantal tips mee over hoe je ermee aan de slag kan gaan zodat ook jij stenen in de rivier kan verleggen;
  • Delen we ook onze lessen over hoe je digitale duurzaamheid kan verankeren in je werking, en hoe je ervoor kan zorgen dat je binnen je organisatie niet alleen aan de kar trekt.

Voor wie? Voor iedereen die digitaal content deelt (webmasters, communicatiemedewerkers, marketeers...) en benieuwd is naar digitale duurzaamheid

Door wie? Laure is digitaal strateeg met een droom en een missie: tonen dat het centraal zetten van mensen en zorg dragen voor onze planeet helemaal niet in de weg moet staan van aantrekkelijke en effectieve digitale communicatie, integendeel!

Schrijf je in voor Webinar: Digitale duurzaamheid, van visie tot impact

06/06/2024

Vul je gegevens in om je inschrijving te voltooien.