Ga verder naar de inhoud

Hoe wij ons steentje bijdragen aan beter onderwijs

Vraag onze straffe Statik'ers aan welke projecten ze het liefst meewerken en je zal de term ‘onderwijs’ horen vallen. Dat is geen toeval; wij geloven er sterk in dat investeren in persoonlijke ontwikkeling en groei mensen gelukkig maakt. En dus laten we onze expertise op vlak van digitale communicatie maar al te graag los om spelers in de onderwijssector te versterken.

Statik is te vinden in hartje Leuven. Naast een eeuwenoude universiteitsstad berucht om zijn studentenfeestjes en de langste toog van Vlaanderen, is Leuven ook één van de hoogst opgeleide regio’s van Europa. Niet voor niets waren belangrijke denkers en humanisten zoals Erasmus en Thomas More hier thuis.

Dat we dus een boontje hebben voor onderwijsprojecten hoeft niemand te verbazen. Ondertussen hebben we pakken ervaring opgebouwd en zijn we evenveel thuis in de scenario's en uitdagingen van de onderwijssector als studenten in de cafés op de Oude Markt.

Een sterk geloof in levenslang leren

Communiceren over onderwijs stelt verschillende uitdagingen. Zo is het belangrijk om dit op een toegankelijke manier te doen zodat alle bevolkingsgroepen bereikt worden. Daarnaast willen we ook inzetten op een cultuur van levenslang leren. Een diploma zien we niet als eindpunt, maar als een startpunt voor de professionele en persoonlijke ontwikkeling van elke persoon. En dat zorgt er niet alleen voor dat je nieuwe dingen ontdekt, het maakt je ook gelukkiger.

Levenslang leren is de attitude om voortdurend open te staan voor verwondering en zo nieuwe kennis en competenties te verwerven, en die attitude kan je al beginnen aanleren vanaf de kleuterschool. Zo voorziet Djapo o.a. heel wat lesmateriaal om jonge en oudere kinderen kritisch te leren denken. Levenslang leren kan op allerlei manieren en hoeft zeker niet saai te zijn: ook het lezen van een boek, het volgen van een online cursus op je eigen tempo of die wekelijkse avond Spaanse les zorgen ervoor dat je jezelf verder ontplooit.

Een bank vooruit dankzij sprints

In onderwijsinstellingen en -organisaties is het cruciaal om intern de verschillende partijen succesvol op één lijn te krijgen. Meer dan ooit heeft het onderwijs nood aan flexibiliteit om snel te kunnen inspelen op maatschappelijke veranderingen. Denk maar aan de snelle digitale omslag die scholen moesten maken door COVID-19.

Maar dat is in grote organisaties niet altijd eenvoudig. Daarom werkten we aan een traject om binnen grote organisaties tot effectieve verandering te komen. Statik vertaalt de doelstellingen naar een online strategie en concrete toepassingen. Daar stopt het echter niet. We zetten ook in op een goede implementatie, nemen intern project management op en begeleiden en coachen de medewerkers om succesvolle resultaten te verzekeren.

We laten het project niet zomaar los, maar blijven actief begeleiden zodat iedereen trots kan zijn op het resultaat. En dat resultaat is een groeiend iets. We evalueren en optimaliseren voortdurend. Ook wij blijven dus levenslang leren.

Onze partners uit de onderwijssector

Bouwen aan een beter onderwijs doen we uiteraard niet alleen, maar wel samen met deze partners, en nog vele andere hogescholen en organisaties.

KUL
Associatie
UCLL
Luca
Djapo
VUB
Vluhr
VLH
Kangoeroe
Edu Tech

Zelf het goede voorbeeld geven

Ook bij Statik is levenslang leren een van de kernwaarden die we onze medewerkers willen bijbrengen. Daarom zetten we volop in op bijleren en jezelf continu versterken. Iedere Statik'er krijgt een jaarlijks opleidingsbudget dat hij/zij vrij mag spenderen, binnen of buiten ons vakdomein.

Daarnaast organiseren we talrijke interne opleidingssessies waarbij we elkaar coachen. En omdat we het belangrijk vinden dat iedereen zichzelf kan zijn, houden we regelmatig groepssessies om elkaar beter te begrijpen en de samenwerking te bevorderen. MBTI, zelfsturing, feedback nemen en krijgen, stresspreventie... het zijn maar enkele van de interessante topics waarover we al sprekers mochten ontvangen. En wat wij bijleren, delen we maar al te graag ook met jullie via onze blog.

In omgekeerde richting vinden we het heel belangrijk om onze uitgebreide digitale expertise met anderen te delen. Aan de hand van opleidingen en workshops willen we onze klanten op de hoogte houden van het web en alles errond. Daarnaast zijn we zelf ook partner van o.a. Vlajo, Baas en Leuven MindGate om onze inzichten met andere ondernemers en scholen te delen. Jonge mensen inspireren, we doen niets liever!

Benieuwd hoe Statik kan bijdragen aan jouw verhaal in de onderwijssector?

Online strateeg

Wie is Annelies?

Annelies is contentexperte en onze eindredactrice. Met haar kritische geest en brede achtergrond weet ze de juiste vragen te stellen om een conversiegericht online platform uit te denken op maat van je doelgroep(en).

Volgende blogpost

Naar een prototype van het Wattnessdashboard dankzij user-centered design

20 mei 2020 | Tom

Hoe kunnen we een dashboard ontwikkelen dat werknemers motiveert om hun energieverbruik op kantoor te verminderen? Door eindgebruikers meteen centraal te plaatsen in het ontwerpproces en hen rechtstreeks te laten interageren met het dashboard hebben we nu een finaal prototype uitgewerkt om echt mee aan de slag te gaan.