Blog

Wij vertellen straffe dingen

We delen met plezier onze online expertise aan de hand van leerrijke inzichten en inspirerende tips & tricks.

Filter op:

A total of 77 items found. Showing 77 items on page 4 of 10.
Blog

2 jaar Sharepair: maak kennis met Repair Maps, Repair Connects en het Open Urban Repair Network

15 oktober 2021 | Stephanie

Samen met de partners van het Interreg-project Sharepair ontwikkelden we de afgelopen een aantal platformen om de deeleconomie vooruit te helpen. Want herstellen is toch fijner dan weggooien?

Blog

Hoe Statik zich inzet voor meer inclusie en diversiteit

19 juli 2021 | Annelies

Ontdek hoe wij ons mee inzetten voor een meer diverse en inclusievere samenleving via onze projecten en eigen initiatieven. Want anders zijn, dat maakt het net allemaal zo boeiend.

Blog

Waarom elk bedrijf baat heeft bij een duurzaamheidsverslag

21 juni 2021 | Daphne

Welke stappen zet jouw organisatie al op vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen? Mogelijk veel meer dan je denkt. Hoogtijd om al jullie acties te bundelen in een inspirerend duurzaamheidsverslag. Statik helpt je graag mee uit de startblokken schieten!

Blog

Schoon Schip ep. 05: Generatie Z op het werk

09 juni 2021

Op welke manier kijkt Gen Z naar de toekomst van werk? In deze podcast aflevering zoomen we in op werkgeluk via thema's zoals flexibiliteit, vrijwilligerswerk, sociale media en de heersende hustle cultuur.

Blog

Maanlanders brengt werkgeluk op kruissnelheid

31 mei 2021

Bij Statik leggen we al enkele jaren een uitgesproken focus op zelfsturing, autonomie en open leiderschap. Met één doel: meer werkgeluk. Vanuit die ervaring en overtuiging kreeg onze nieuwe co-creatie vorm: Maanlanders. Linde, Pieter Jelle en Daphne begeleiden organisaties naar meer werkgeluk en impact door middel van inspiratiesessies, workshops en facilitatietrajecten.

Blog

4 tips om je evenement succesvol in een digitale vorm te gieten

22 april 2021 | Annelies

Op zoek naar een digitaal alternatief voor jouw fysieke evenement? Wij geven enkele tips en tricks voor zo'n succesvolle digitale omslag.

Blog

Schoon Schip ep. 04: Zelfsturing in de natuur en op de werkvloer

16 maart 2021

Tijdens deze episode schuift team facilitator Linde Vloeberghs van Maanlanders mee aan tafel. Maanlanders is een gloednieuwe spin-off van Statik die inzet op werkgeluk en impact. Daarnaast is biomimicry expert oftewel nature centric designer Daphne Fecheyr te gast. Daphne legt uit hoe zelfsturing in de natuur al eeuwenlang stand houdt en waarom dit dus ook perfect op de werkvloer kan marcheren.

Blog

Zo kan je digitaal verduurzamen

09 maart 2021 | Bram

Ook het internet heeft een impact op onze planeet. Aan de hand van tien speerpunten proberen we bij Statik de digitale voetafdruk van onze online oplossingen zo klein mogelijk te houden.