Blog

Wij vertellen straffe dingen

We delen met plezier onze online expertise aan de hand van leerrijke inzichten en inspirerende tips & tricks.

Filter op:

A total of 62 items found. Showing 62 items on page 4 of 8.
Blog

Statik bouwt mee aan de Belgian Alliance for Climate Action (BACA)

12 oktober 2020 | Daphne

Statik had de eer om achter de schermen mee te bouwen aan de website van de Belgian Alliance for Climate Action, oftewel BACA. Dit is een initiatief van The Shift en WWF-België dat bedrijven oproept om toe te werken naar een klimaatneutrale economie.

Blog

Schoon Schip: de podcast over duurzaam ondernemen voor KMO’s

05 oktober 2020

Met ‘Schoon Schip’ willen we KMO’s aan boord krijgen van duurzaam ondernemen. Is duurzaam ondernemen een trend of here to stay? En hoe kan jouw KMO mee het verschil maken? Katrien Rycken (Leuven 2030) en Pieter Jelle De Brue (Statik) spitten het voor je uit in onze eerste podcast aflevering!

Blog

Waarom creativiteit en technologie nu meer dan ooit van belang zijn

05 augustus 2020 | Annelies

COVID-19 maakt duidelijk dat we ons leven en werk anders moeten organiseren. Gelukkig kan een beetje creativiteit en digitale technologie vaak snel een toegankelijke oplossing bieden. En dat bewijzen deze impactvolle projecten.

Blog

Hoe wij ons steentje bijdragen aan beter onderwijs

15 juni 2020 | Annelies

Statik en onderwijs: dat is een lang en goed huwelijk. Ontdek hoe wij onze expertise inzetten om bij te dragen aan beter onderwijs.

Blog

Naar een prototype van het Wattnessdashboard dankzij user-centered design

20 mei 2020 | Tom

Hoe kunnen we een dashboard ontwikkelen dat werknemers motiveert om hun energieverbruik op kantoor te verminderen? Door eindgebruikers meteen centraal te plaatsen in het ontwerpproces en hen rechtstreeks te laten interageren met het dashboard hebben we nu een finaal prototype uitgewerkt om echt mee aan de slag te gaan.

Blog

Wat ze je op school niet leren over een toegankelijk webontwerp

27 april 2020 | Amelie

Stagiaire Amelie legt de basisprincipes van een toegankelijk webontwerp bloot. Op basis van vier types van beperkingen geeft ze tips en tricks om het ook deze gebruikers gemakkelijk te maken je website of platform te bezoeken.

Blog

Plant een boom voor jouw coronaheld in het Heldenbos

16 april 2020 | Tim-Oliver

Wat als je je coronaheld kon eren met een blijvend en levend monument? In het Heldenbos kan je een boom planten voor jouw zorgdrager. Zo zeg je niet alleen 'bedankt, merci!', maar zorg je ook voor meer groen in Vlaanderen.

Blog

Het verhaal van de eerste online infodag van KU Leuven

06 april 2020 | Annelies

COVID-19 dwingt elke organisatie tot creativiteit, zo ook KU Leuven. Wat als een online infodag nu eens duizenden studenten zou verder helpen met hun studiekeuze?