Blog

Wij vertellen straffe dingen

We delen met plezier onze online expertise aan de hand van leerrijke inzichten en inspirerende tips & tricks.

Filter op:

A total of 95 items found. Showing 95 items on page 4 of 12.

Inclusief communiceren, hoe pak je dat aan?

06 juni 2023

We nodigden inclusieve marketingstrateeg en Thomas More gastdocent Hamza Ouamari uit bij Statik voor een inspiratiesessie over inclusie en diversiteit. Hij zoomde in op inclusieve communicatiestrategieën en bracht een zee aan voorbeelden — the good, the bad & the ugly — mee om ons aan het denken te zetten.

DUOday 2023: samenwerken aan een inclusieve werkplek

25 mei 2023

Bij Statik willen we volop inzetten op een meer inclusieve samenleving. Door dit uit te dragen in ons werk, maar ook door zelf inclusiever te worden als organisatie. Daarom nam Statik op 25 mei deel aan DUOday, een werkbelevingsdag voor mensen in kwetsbare situaties.

Kiezen voor privacy-vriendelijke online strategieën, een must?

15 mei 2023

51% van alle Vlamingen maakt zich zorgen over hun online privacy en 70% vindt dat bedrijven niet transparant zijn over welke data ze over hen verzamelen. Het is dus van groot belang om na te denken over hoe je de privacy van je bezoekers waarborgt.

Wat we leerden uit de imec.digimeter 2022

10 mei 2023 | Laure

Een uitgebreide studie naar het digitale leven van de Vlaming? We love it! Naar goede gewoonte publiceerde imec ook dit jaar weer de resultaten van de imec.digimeter. En dit zijn de 5 inzichten die wij daaruit onthouden.

Digitaliseren in leden- en vrijwilligersorganisaties

17 april 2023 | Tim

Bij Statik werken we graag voor ledenorganisaties of verenigingen die mensen verbinden. Over al deze projecten heen identificeerden we drie kerntaken met elk hun eigen uitdagingen op vlak van digitalisering. En daar zetten wij maar al te graag onze tanden in.

Waarom wij zo'n fan zijn van Laravel

06 april 2023 | Sten

Voor complexere “custom” projecten met als focus het vereenvoudigen van bedrijfsprocessen en integraties op maat met externe systemen is Laravel onze way to go. Maar waarom zijn we nu zo'n grote fan van dit framework?

Bye bye Google Analytics Universal, maar wat met mijn historische data?

23 maart 2023

Google Analytics 4 (GA4) vervangt Universal Analytics (UA). Oud nieuws, maar nog steeds een hot topic. In het bijzonder: welke impact heeft die switch op je historische data, ofwel de verzamelde statistieken over je website? Kan je historische data importeren in GA4, hoe belangrijk is het behoud ervan en welke impact heeft dat op je digitale strategie en webtracking?

Zo bouwen we mee aan digitale inclusie

28 februari 2023 | Stephanie

Iedereen is van de wereld en het internet is van iedereen. En toch wordt volgens de barometer digitale inclusie 46% van de Belgen digitaal uitgesloten. Daarom vinden we het een absolute must om digitale inclusie actiever in onze werking te verweven. We ontwikkelden en bouwden voor DigitAll de Digital Inclusion by Design Index en dit stimuleerde ons om zelf nog meer in te zetten op e-inclusie.