Blog

Wij vertellen straffe dingen

We delen met plezier onze online expertise aan de hand van leerrijke inzichten en inspirerende tips & tricks.

Filter op:

A total of 77 items found. Showing 77 items on page 2 of 10.
Blog

DUOday 2023: samenwerken aan een inclusieve werkplek

25 mei 2023

Bij Statik willen we volop inzetten op een meer inclusieve samenleving. Door dit uit te dragen in ons werk, maar ook door zelf inclusiever te worden als organisatie. Daarom nam Statik op 25 mei deel aan DUOday, een werkbelevingsdag voor mensen in kwetsbare situaties.

Blog

Wat we leerden uit de imec.digimeter 2022

10 mei 2023 | Laure

Een uitgebreide studie naar het digitale leven van de Vlaming? We love it! Naar goede gewoonte publiceerde imec ook dit jaar weer de resultaten van de imec.digimeter. En dit zijn de 5 inzichten die wij daaruit onthouden.

Blog

Digitaliseren in leden- en vrijwilligersorganisaties

17 april 2023 | Tim

Bij Statik werken we graag voor ledenorganisaties of verenigingen die mensen verbinden. Over al deze projecten heen identificeerden we drie kerntaken met elk hun eigen uitdagingen op vlak van digitalisering. En daar zetten wij maar al te graag onze tanden in.

Blog

Waarom wij zo'n fan zijn van Laravel

06 april 2023 | Sten

Voor complexere “custom” projecten met als focus het vereenvoudigen van bedrijfsprocessen en integraties op maat met externe systemen is Laravel onze way to go. Maar waarom zijn we nu zo'n grote fan van dit framework?

Blog

Bye bye Google Analytics Universal, maar wat met mijn historische data?

23 maart 2023

Google Analytics 4 (GA4) vervangt Universal Analytics (UA). Oud nieuws, maar nog steeds een hot topic. In het bijzonder: welke impact heeft die switch op je historische data, ofwel de verzamelde statistieken over je website? Kan je historische data importeren in GA4, hoe belangrijk is het behoud ervan en welke impact heeft dat op je digitale strategie en webtracking?

Blog

Zo bouwen we mee aan digitale inclusie

28 februari 2023 | Stephanie

Iedereen is van de wereld en het internet is van iedereen. En toch wordt volgens de barometer digitale inclusie 46% van de Belgen digitaal uitgesloten. Daarom vinden we het een absolute must om digitale inclusie actiever in onze werking te verweven. We ontwikkelden en bouwden voor DigitAll de Digital Inclusion by Design Index en dit stimuleerde ons om zelf nog meer in te zetten op e-inclusie.

Blog

De 5 takeaways van Laracon 2023

09 februari 2023 | Kristof

Eind januari trok het Laravelteam naar het zonnige Lissabon om twee dagen lang inspiratie op te doen om onze custom projecten nog meer te doen knallen. Benieuwd met welke 5 inzichten we aan de slag gaan?

Blog

Onze voorspellingen voor digitale marketing in 2023

13 januari 2023 | Jill

Een voorspelling van het nieuwe jaar maken, dat is altijd speculeren. Wij waagden ons toch aan een berekende gok en verzamelden de 6 belangrijkste marketingtrends in 2023. Een nieuw jaar zonder goede voornemens, dat kan niet. Daarom zal ons team zich de komende 12 maanden inzetten om de voorspellingen - binnen Statik - waar te maken.