E-mailmarketing is een bewezen methode om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande contacten warm te houden. Statik heeft ervaring met diverse tools voor e-mailmarketing en werkt bij voorkeur met Campaign Monitor. Dat is een gebruiksvriendelijke e-mailtool voor het versturen van nieuwsbrieven en meer.

Wat is Campaign Monitor?

Met Campaign Monitor verstuur je snel en eenvoudig professionele mailings naar een groot aantal geadresseerden. Volg real-time de resultaten op en ontdek wat er leeft bij je doelgroep.

Campaign Monitor omvat o.a. de volgende functionaliteiten:

  • efficiënt, snel en veilig verzenden van grote hoeveelheden e-mails;
  • koppeling met de website voor geautomatiseerde inschrijving;
  • gedetailleerde rapportering over o.a. het aantal lezers van de nieuwsbrief, populariteit van links en uitschrijvingen, geografische locatie van de ontvangers...
  • eenvoudig beheer van e-mailadressen in verschillende lijsten;
  • lijsten van alle verzamelde adressen kunnen gemakkelijk geïmporteerd en geëxporteerd worden in een formaat dat compatibel is met o.m. MS Excel;
  • mogelijkheid tot segmentering van het mailingbestand voor doelgericht verzenden;
  • Versturen van automatische e-mails via marketing automation, zoals bv. een welkomstmail, verjaardagsactie, reminders...;
  • A/B-testing om twee variaties van dezelfde mail tegen elkaar af te wegen.

Wat kost het?

Via Statik kan je genieten van een voordeliger tarief dan de gangbare prijzen.

Aan Campaign Monitor zijn geen set-up- of licentiekosten verbonden. We werken met een prijs per verzonden e-mail. Per mailing is er een operationele opstartkost van 500 credits die wordt aangevuld met een variabele kost, afhankelijk van het aantal geadresseerden. Eén verzonden mail komt overeen met één verbruikte credit.

De prijzen van de credits zijn in detail berekenen via deze tool. Credits kunnen zowel op voorhand worden aangekocht om van de schaalvoordelen te genieten, als maandelijks worden afgerekend. Eén keer per maand kijken we de stand van je prepaidcredits na, en vragen we je om bij te vullen indien nodig. Je kan dus even in het rood gaan, dat is geen probleem. Bovendien hebben de aangekochte credits geen vervaldatum.

We maken met plezier een simulatie op basis van de huidige situatie. In functie van het verwachte aantal verzonden mails kan ook een formule op maat worden samengesteld die voordeliger kan zijn.

Waar kunnen we je nog bij helpen?

Template op maat

Met de standaard template in Campaign Monitor kom je al een heel eind. De meeste klanten kiezen echter voor een template op maat omdat ze dan meer vrijheid hebben. Bij het opmaken van een volledig op maat gemaakte mobielvriendelijke template zorgen we dat deze is aangepast aan jullie wensen en past bij de look & feel van jullie website. Hierin stoppen we alle nodige functionaliteiten die de template voor jullie moet hebben zodat jullie deze voor verschillende soorten mailings kunnen inzetten. Het opmaken van zo’n template gebeurt aan uurtarief.

Opleidingen

We kunnen steeds een beperkte of uitgebreidere opleiding voorzien die je wegwijs maakt in Campaign Monitor. Daarnaast vormt e-mail vaak een belangrijk onderdeel van een ruimere marketingaanpak, en wordt vaak op verschillende manieren geïntegreerd met een website of -applicatie, een CRM-toepassing of ordersysteem. We bieden praktijkgerichte workshops op maat om e-mail in de bredere communicatiestrategie te passen en het aantal conversies gevoelig doen toenemen.

Je e-mailmarketing naar een hoger niveau tillen?

Statik helpt je graag met de opzet van Campaign Monitor en het beantwoorden van al je vragen voor het versturen van effectieve mailings.

Waarvoor kan je nog bij ons terecht?

Statik support helpt je ook graag verder met:

Groeiondersteuning

Hosting en domeinnamen