Hoe we met Statik innovatie en technologie voorop zetten

De creatieve en innovatieve ideeën van vandaag bepalen de mogelijkheden van morgen. Bij Statik proberen we niet alleen zelf technologie in te zetten om een positieve impact te maken, we willen ook graag andere technologiebedrijven en start-ups ondersteunen om de impact van hun producten en diensten te vergroten.

Innovatie en technologie gaan hand in hand

Het is geen toeval dat Leuven in het verleden werd uitgeroepen tot Europese hoofdstad van de innovatie. En ook buiten Leuven doen we het goed: België bekleedt een mooie negende plaats in de lijst van meest innovatieve landen van Europa. België is sterk in onderzoek en we weten dat met zijn allen ook om te zetten naar innovatieve oplossingen, producten en diensten die een antwoord proberen bieden op maatschappelijke uitdagingen (zoals geneeskunde, klimaatverandering, kwalitatief onderwijs en cultuur).

Om de impact van die innovatieve oplossingen te vergroten, draagt Statik graag zijn steentje bij. Een contentwebsite ontwikkelen om het verhaal uit te doeken te doen, de oplossing zelf als digitaal product op de markt brengen of een marketingstrategie om je oplossing tot bij de juiste doelgroep te brengen. Wij zetten graag onze digitale expertise in om de impact van innovatieve bedrijven te versterken. Ontdek enkele projecten waarin we samen aan de slag zijn gegaan:

Van idee naar concreet product

Of je nu een start-up of een doorwinterd bedrijf bent, elke innovatie begint met een zogenaamd Eureka-moment. Een idee of ingeving dat ontstaat uit onderzoek, data, observatie of de gebreken van andere oplossingen. Stap voor stap krijgt het idee vorm.

Soms is het ontwikkelen van technologie het einddoel zoals KNX Association die al 25 jaar lang werken aan een stabiele smart home standaard waar producenten van smart devices op kunnen inhaken. Soms vormt technologie een accelerator om de oplossing te realiseren. Bij KIK-IRPA mag je dat accelereren gerust letterlijk nemen: zij hebben een deeltjesversneller in hun kelder staan die hen helpt om de leeftijd van erfgoedobjecten te bepalen. Wij hielpen met het centraliseren van alle data daaromtrent in één beheersportaal en werken aan het openstellen van de data aan andere organisaties.

Want ook daar kan technologie uitermate goed bij helpen: het beschikbaar maken van data die dan op zijn beurt gebruikt kan worden om nieuwe vragen en oplossingen te triggeren. Innovatie kan vaak maar gebeuren door verschillende blikken bij elkaar te brengen.

Onszelf in vraag stellen

Om andere bedrijven te helpen met innovatie en technologie is het natuurlijk belangrijk dat we ook onszelf in vraag blijven stellen. Welke technologieën zetten we in voor projecten? Hoe kunnen we een innovatieve mindset blijven behouden in deze snel veranderende wereld? En hoe kunnen we onze kennis en expertise over technologie - want dat is nu eenmaal onze core business - zoveel mogelijk verspreiden?

En niet onbelangrijk: hoe draagt technologie bij aan een duurzame en inclusieve toekomst? AI en machine learning bieden heel wat oplossingen, maar dwingen ons ook om kritisch te blijven. In een wereld waarin 46% van de belgen zich digitaal uitgesloten voelt, kunnen we er niet zomaar vanuit gaan dat technologie altijd de oplossing is. Je doelgroep en hun noden zijn en blijven richtinggevend.

Onze partners in innovatie en technologie

We zetten o.a. samen met deze bedrijven en organisaties in op innovatie en technologie. 

KNX
Comate
KU Leuven
Flanders DC
Waterleau
Edu-Tech
GIM
Kamp C
Vario
Leuven Mindgate

Benieuwd hoe wij kunnen helpen?

Een innovatief idee? Actief in de technologiesector? Wij denken heel graag mee na.

Online strateeg

Wie is Tim?

Als online strateeg bedenkt Tim een effectieve digitale strategie voor elke doelgroep. Vanuit een experimentele mindset hielp hij al tientallen organisaties en bedrijven digitaal transformeren.

Volgende blogpost

Hoe schrijf je content die werkt met behulp van AI?

02 januari 2024

Of we het nu willen of niet, we kunnen niet meer rond het feit dat AI een plaatsje heeft ingenomen in onze maatschappij. Het is oké om een beetje sceptisch te zijn over AI, maar het zou jammer zijn als je geen gebruik zou maken van de vele voordelen van AI.

Als je AI op een efficiënte (en kritische) manier gebruikt, bespaar je jezelf heel wat tijd en werk.