Ga verder naar de inhoud

Technische architectuur en datastrategie

In een wereld waarin technologieën en systemen elkaar met rasse schreden opvolgen, wordt het steeds belangrijker om de juiste technologiekeuzes te maken die je organisatie dichter bij het behalen van je doelstellingen brengen. Wij helpen graag bij het definiëren van een duurzame technische architectuur.

Op zoek naar focus in een veelvoud aan systemen

De meeste organisaties bouwen doorheen de jaren een veelvoud aan platformen, tools en systemen op, vaak op basis van verschillende technologieën of bij verschillende aanbieders van SaaS (Software As A Service) platformen. Denk aan websites, webshops, campagnesites, een intranet, CRM-systeem, e-mailtool, opslagsysteem voor bestanden en foto's, analyticstool, dashboards...

Zo'n uitgebreide set aan tools en systemen kan zorgen voor een versnippering van acties en data, een inconsistent merkverhaal naar je doelgroep en een gebrek aan inzicht over het behalen van je bedrijfsstrategie en doelstellingen.

Meer inzicht dankzij een betere afstemming

Een platformstrategie of technische architectuur zorgt ervoor dat al deze verschillende systemen beter op elkaar worden afgestemd. Op die manier kan je overbodige tools en services stopzetten en medewerkers gaan trainen in het gebruik en de opvolging van de juiste online platformen wat voor een grote efficiëntiewinst kan zorgen.

Maar ook voor je communicatie naar externe doelgroepen levert het voordelen op. Het zorgt niet alleen voor consistentie, maar ook voor meer inzicht in je resultaten. Door de verschillende websites en tools op elkaar af te stemmen kan je je bereik en conversies in kaart brengen en optimaliseren waar nodig.

Technische analyse van systemen én processen

Om de juiste technologische keuzes te maken is allereerst een technische analyse nodig van welke systemen er vandaag worden gebruikt, welke doelen deze dienen en welke zaken ontbreken.

Belangrijk daarbij is om een tool of systeem niet als een doel of oplossing op zich te zien. Een dashboard vol cijfers of een CRM-systeem met vergaarde contactgegevens brengt je an sich niet verder, het gaat erom wat je ermee doet. Om die reden kan je tools niet los zien van de processen in je organisatie. Naast een technische analyse van je systemen, willen we dus ook een inzicht krijgen in de processen daarachter om te bekijken waar optimalisatie nodig is.

Daarnaast is schaalbaarheid een belangrijk focuspunt bij het uitdenken van je technische architectuur. Je tools en systemen moeten kunnen meegroeien met de veranderende context van je organisatie.

Ook nood aan een technische analyse van je systemen?

Wij denken graag mee na over een technische architectuur op maat.