Project
Een administratieve vrijwilligerstool voor alle OKRA-trefpunten
Expertise

Digitale transformatie, context mapping, usability research, administratieve platformen

Periode
Lopend
Okra homepage

Een ontmoetingsplek voor 55-plussers

OKRA is de grootste ledenorganisatie voor 55-plussers in Vlaanderen met 18 regio's en meer dan 1200 lokale trefpunten. Vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter deze complexe organisatie die leeftijdgenoten samenbrengt via culturele of sportieve activiteiten. Tot voor kort had ieder trefpunt zijn eigen manier, vaak nog op papier, om de administratie, lidgelden en boekhouding in orde te brengen waardoor een overzicht ontbrak.

Statik bedacht samen met OKRA een volledig nieuwe administratieve tool, gekoppeld aan de website, waarin de verschillende niveaus van de organisatie weerspiegeld zijn en eenvoudig reizen en activiteiten ingegeven kunnen worden. Vrijwilligers kunnen bovendien efficiënt de leden van hun trefpunt beheren.

Okra reis 2

Eenvoud dankzij automatisering

Daarnaast zit ook de volledige boekhouding en facturatie in de tool verweven. Zo maakt het systeem automatisch een factuur aan wanneer iemand een reis boekt via de website. Ook het beheren van lidgelden is veel eenvoudiger. Op die manier creëert de tool opnieuw tijd voor het organiseren van de activiteiten in plaats van een administratieve rondslomp. Op middellange termijn willen we de tool uitbreiden zodat ook OKRA-leden er van kunnen genieten bv. door online betalingen te kunnen uitvoeren.

Ook zin om je interne administratie te vereenvoudigen?

Een uitdaging waar we graag onze tanden inzetten!