Ga verder naar de inhoud

Waarom we op vrijdag geen nieuwe websites lanceren

Bij Statik geloven we sterk in het creëren van een werkplek waar werkgeluk centraal staat. Daarom lanceren we nooit een nieuwe website op vrijdag. Een kleine beslissing, maar met grote gevolgen als het aankomt op werkgeluk bij collega's én onze klanten.

Inzetten op werkgeluk én klantentevredenheid

Eén van onze centrale pijlers in onze duurzaamheidsstrategie werkgeluk. We geloven sterk dat gelukkige collega's beter werk leveren en ook positieve relaties opbouwen met klanten. Bovendien ervaren ze meer voldoening in hun werk, wat cruciaal is voor een duurzame groei, of beter gezegd: bloei.

Oké, maar wat heeft dit te maken met het lanceren van websites? Veel! Door deze kleine aanpassing, kunnen we ons direct na de lancering van een website voluit richten op de vragen van klanten. Wil je toch nog iets tweaken? Of loopt er alsnog iets mis? Dan zijn onze collega's met veel plezier beschikbaar in de uren en dagen na de lancering. We vermijden stress op een vrijdagavond of zaterdagochtend en kiezen bewust voor een frisse blik om eventuele 'go-live stress' te tackelen. Kortom, werkgeluk is dus één drijfveer, klantentevredenheid een andere.

Deze beslissing past 100% binnen onze bredere missie om te bouwen aan de werkplek van de toekomst. We zijn ervan overtuigd dat het constant experimenteren essentieel is om een omgeving te creëren waarin werkgeluk voorop staat. Door bewust 'nee' te zeggen tegen de vraag van klanten om op vrijdag te lanceren, zeggen we meer dan ooit 'ja' tegen de noden van collega's én — meer dan ze soms initieel beseffen — op die van de klanten zelf.

Een beetje activisme om de transitie te versnellen

Kortom, de beslissing om geen websites te lanceren op vrijdag is meer dan alleen een praktische keuze. Het is een stap in de richting van een werkomgeving waarin werkgeluk centraal staat. Het is een subtiele vorm van activisme om te pionieren op vlak van werkgeluk en een gezonde werk-privé integratie.

Want laten we eerlijk zijn: er is dringend een transitie nodig van de huidige werkcultuur waarin hiërarchie en burn-outs zegevieren naar eentje waar gelijkwaardigheid, werkgeluk en voldoening het laatste woord krijgen.

Heb jij zelf ideeën over hoe we nog meer kunnen bouwen aan de werkplek van de toekomst? Laat het dan gerust weten, want samen bereiken we altijd meer.

Mag jouw website live op één van de andere werkdagen?

Onze teams helpen je met plezier verder.
Of heb je zelf suggesties om verder te bouwen aan werkgeluk?

Teamlead

Wie is Lore?

Als teamlead wil Lore vooral zorgen voor een veilige werkomgeving waarin ze kan samenwerken met gelukkige en gemotiveerde collega's.

Volgende blogpost

Wat betekent het verdwijnen van third party cookies voor online marketing en privacy?

20 februari 2024 | Lena

Digitale marketing staat op een kantelpunt. Google stopt in 2024 de ondersteuning voor ‘third party cookies’. Wat zijn de gevolgen voor jouw marketingstrategie?