Ga verder naar de inhoud

Maanlanders brengt werkgeluk op kruissnelheid

De tijd dat werkgeluk simpelweg met een pingpongtafel op kantoor een hoge vlucht nam, is voorbij. Vandaag — zeker na de coronacrisis — willen mensen veel meer dan dat. Werkgeluk betekent naast blije teams ook autonomie, collectieve veerkracht en impactvolle resultaten. Vanuit die ervaring en overtuiging kreeg onze nieuwe co-creatie vorm: Maanlanders.

Nieuwe mindset

Wat zijn de kleine en grote dingen die ervoor zorgen dat mensen hun werk écht graag doen? We hebben met Statik de voorbije jaren volop geëxperimenteerd, liepen tegen muren en kwamen uiteindelijk tot een gevoel en een systeem. Kortom, een mindset rond werkgeluk. Eentje die alles te maken heeft met de manier waarop mensen kijken naar hun rol in een team, een organisatie, de maatschappij. Meer nog, we stelden vast dat deze aanpak bedrijven op álle vlakken vooruit helpt.

We kregen bij Statik steeds meer vragen over onze manier van werken, hoe we dit aanpakken en of we ook andere organisaties kunnen begeleiden richting blije en efficiënte teams. De geboorte van een apart initiatief stond in de sterren geschreven. We vulden onze ervaring aan met een externe ervaringsdeskundige op vlak van faciliteren en teamdynamieken en kijk, de lancering van onze nieuwe co-creatie ‘Maanlanders’ is een feit.

Als facilitator leg ik binnen teams en organisaties de manier van werken bloot die hen als mens verrijkt en als team of organisatie menselijker, efficiënter en impactvoller maakt.

Linde Vloeberghs - Team facilitator

Wat doet Maanlanders?

Voor Maanlanders zijn blije en effectieve teams de basis van waaruit organisaties écht op kruissnelheid komen. Teamleads vormen hierbij de meest geschikte deeltjesversnellers. Door middel van inspiratiesessies, teamdagen en trajecten op maat kunnen teams kennismaken met de kracht van positieve teamdynamieken, organisatie-evolutie en open leiderschap. Sinds de Maanlanders lancering stapten al verschillende interessante klanten aan boord.

Je zou ervan versteld staan hoe eenvoudig het is om de omschakeling te maken naar open leiderschap. Het positieve sneeuwbaleffect ervan is enorm op vlak van efficiënte en gelukkige teams.

Pieter Jelle De Brue - Ervaringsdeskundige

Wie zit er in de cockpit?

Maanlanders bestaat uit drie ervaren bemanningsleden. Linde is team facilitator. Ze heeft een achtergrond als handelsingenieur en daarnaast een uitgebreide expertise in groepsdynamieken, zelfsturende teams en transformatietrajecten. Pieter Jelle is zaakvoerder van Statik waar zelfsturing sinds 2015 de norm is. Hij houdt ervan om anderen te inspireren om dezelfde shift te maken richting open leiderschap. Daphne is duurzaamheidscoördinator bij Statik en een voorvechter van positieve impact en sterke communicatie.

De drang om met mijn werk positieve impact te maken is doorheen de jaren steeds meer toegenomen. Met Maanlanders wil ik teams en organisaties datzelfde gevoel van werkgeluk laten ervaren.

Daphne De Wit - Communicatiewonder Maanlanders

Kortom, de drie oprichters van Maanlanders bundelen als ervaringsdeskundigen de krachten voor menselijker samenwerken. Samen zijn ze 'On a Human Mission'. Maanlanders vindt dat bedrijven en organisaties een essentiële rol spelen in een meer menselijke, waardegedreven wereld en helpt hen deze rol vol overtuiging op te nemen.

Een voorproefje uit ons aanbod

Teamdag: nog beter samenwerken als team

Hoe breng ik open leiderschap in de praktijk?

Reisplan voor je team of organisatie

Duik in het Maanlanders universum

En ontdek hoe jij als teamlead die eerste stap kan zetten richting meer werkgeluk en impact binnen jouw team.

Volgende blogpost

4 tips om je evenement succesvol in een digitale vorm te gieten

22 april 2021 | Annelies

Op zoek naar een digitaal alternatief voor jouw fysieke evenement? Wij geven enkele tips en tricks voor zo'n succesvolle digitale omslag.