Ga verder naar de inhoud

Social media ads

Adverteren op sociale media

Sociale media, er valt niet meer aan te ontsnappen. Noem een doelgroep en je vindt ze op één van de vele sociale media. Als je iets nieuws in de markt wil zetten, leads of meer verkeer wil genereren, of meer belangstelling voor je eigen social media pagina krijgen, zijn social media ads exact wat je zoekt.

Wie sociale media zegt, denkt meteen aan Meta (het voormalige Facebook), waar Instagram intussen ook reeds onder valt. Maar met YouTube, Tiktok, Pinterest en LinkedIn zijn er ook buiten het Meta-ecosysteem voldoende sociale media waar je minstens één van je doelgroepen in zal vinden. En daar draait het allemaal om, toch?

De redenen voor social media ads

Waarom social media ads?

Target op interesses en gedrag

Wanneer je gebruikers wil vinden die geïnteresseerd zijn in eco-fashion en daarnaast vaak op de 'nu kopen'-knop klikken, zijn social media ads exact wat je zoekt. Sociale media delen hun leden in volgens verschillende categorieën die gelinkt zijn aan hun interesses, gedrag en demografische gegevens. Op die manier vindt je altijd de doelgroep die geschikt is voor jouw campagnes.

Creatieve mogelijkheden

Op sociale media kan je adverteren met webpagina's, visuals, fotoreeksen, video's of integraal je hele webshop catalogus in je ads plaatsen - compleet met prijzen en al! Wie moeite steekt in het uitwerken van goed advertentiemateriaal, zal beloond worden met alle clicks, likes en conversies die je je kan inbeelden.

Alles onder controle

Uiteindelijk wil je weten of je campagnes geslaagd zijn of niet. Resultaten zijn steeds op te volgen en instellingen van je campagnes kan je gemakkelijk altijd aanpassen. Het aanpassen, pauzeren, stoppen of hervatten van je campagnes kan telkens in een handomdraai. Hoe dan ook: jij hebt de controle.

Case

Stijlvolle social media ads voor duurzame kledij

Hempmade onderging in het voorjaar van 2019 een stevige transformatie, en staat vandaag in de wereld als SWAY. Dat ging niet in stilte voorbij: menig duurzame shopper zal het geweten hebben. Niet alleen in het straatbeeld kreeg de winkel een nieuwe look, ook online werd alles in een volledig nieuw jasje gestoken. En daarbij waren social media ads cruciaal om nieuwe klanten naar hun webshop te krijgen.

Analyse

Analyse

We nemen een deep dive in jouw online aanwezigheid, gaan na waar je reeds scoort en waar we groei kunnen realiseren.

Overleggen

Overleggen

We zitten samen en bespreken onze bevindingen. Hoe passen deze in jouw merkverhaal en welke doelen stellen we samen op?

Optimalisatie

Optimalisatie

Het actieplan wordt uitgevoerd en de campagne wordt gestart én opgevolgd. Op die manier zijn we zeker van een optimaal rendement van jouw investering.

Tijd voor social media ads?

Overtuigd van de nood voor social media ads alsook onze aanpak?