Ga verder naar de inhoud

E-mailmarketing

E-mail, dat is verleden tijd. Think again, want met e-mailmarketing bereik je gemakkelijk je meest waardevolle websitebezoekers zonder je in bochten te hoeven wringen. Zit je vanaf nu dan vastgelijmd aan je mailbox? Allesbehalve, want met een geautomatiseerde mailflow verstuur je zonder zorgen - en extra werk - mails naar je nieuwe én vertrouwde fans.

Dat e-mail een saai en verouderd kanaal is, is een achterhaalde fabel. Het is namelijk een laagdrempelige manier om direct contact met je trouwste volgers te onderhouden, hen op de hoogte te houden van al wat hot and happening is binnen je bedrijf, en hen naadloos de weg te wijzen naar jouw website. Meer zelfs! Want naast de meer traditionele nieuwsbrieven kan je ook inzetten op gepersonaliseerde mail automations en de mailbox van je fans verrijken met content die voor hen het meest relevant is. Een sterke e-mailstrategie is dus niet ouderwets, maar net slim gezien en een cruciaal onderdeel van je communicatiestrategie.

5 keer mooi meegenomen

Voordelen van e-mailmarketing

Kostenefficiënt

Je klanten bereiken met een eenvoudige *ping* in hun mailbox - het blijft een verdomd efficiënte en goedkope vorm van marketing. Vanaf de opstart van je mailflow investeer je relatief weinig ten opzichte van betaalde advertenties en krijg je er een grote winstmarge, ook wel ROI of return on investment, voor in de plaats. De kosten? Die heb je zelf in de hand. Je kan ervoor kiezen om een vast maandelijks bedrag aan je geprefereerde e-mailmarketing software te betalen, of betaal per individueel verzonden e-mail. Either way, jij drukt de kosten terwijl je e-mails tal van leads genereren.

Personalisatie

Ga voor een persoonlijke aanpak en leg de nadruk op je fans zelf. Een gepersonaliseerde e-mail onderscheidt zich gemakkelijk van andere bedrijfsmails en spam, én prikkelt tegelijkertijd de nieuwsgierigheid van om naar je website door te klikken. Spreek de ontvanger, bijvoorbeeld, aan met 'Hey [voornaam]' of stuur een leuk extraatje op de verjaardag van een klant. Een sympathieke mail goes a long way.

Toevoeging aan mediamix

Ook al zou je je social mediaposts, en zelfs betaalde advertenties, niet snel associëren met e-mail, toch ze vullen elkaar mooi aan. Maak je digitale mediamix volledig met een e-mailmarketing strategie. Zo vind je misschien wel een doelgroep die je voordien over het hoofd zag, of vergroot je je volging door een Facebook- of Instagram-handle in je mail.

Meetbaar

Klikken je klanten door naar je website? Welke onderdelen van je blog of webshop zijn het meest clickable? Of blijven je mails ongeopend achter in de mailbox? Al deze data valt perfect te verzamelen en te begrijpen, niet te vergeten alle inzichten die je eruit kan halen. Zo kan je op basis van concrete cijfers jouw e-mailcampagnes aanpassen aan de noden van de personen achter de mailadressen en bijsturen om je KPI's met twee vingers in de neus te behalen

Toegankelijke tools

Het hoeft niet allemaal rocket science te zijn. Tools zoals Mailchimp, Campaign Monitor en Flexmail zijn niet voor niets razend populair bij Belgische organisaties, bedrijven en digital agencies. Dankzij hun toegankelijke design kan haast iedere newbie als automation expert aan de slag met e-mailmarketing.

Onze aanpak

Aan de slag met succesvolle e-mailmarketing? Daarvoor hanteren wij een cyclische aanpak van strategie tot opvolging.

Strategie & automation

Strategie & automation

Wat wil je graag bereiken met een e-mailcampagne? We zitten samen rond de tafel en tekenen een gepaste automation flow uit.

Redactie & design

Redactie & design

Met onze expertise in content marketing werken we een design en schrijfstijl uit die aansluit bij jouw (huis)stijl.

Analyse & optimalisatie

Analyse & optimalisatie

Yes, de eerste mails zijn vertrokken, maar daar stopt het niet. Statik analyseert je prestaties en zorgt voor een continue optimalisering van je mails.

Jouw e-mail journey start hier!

Slide into our mailbox. We maken er een geslaagde samenwerking van.

Een marketingstrategie van jewelste

Een straffe marketing strategie, da's zoveel meer dan enkel e-mailmarketing. Ontdek hoe wij jou kunnen helpen met een strategie op maat van jouw organisatie.

Podcastproductie

SEO