Ga verder naar de inhoud

Een stage bij Statik: onze stagiairs getuigen

Hoe is het om stage bij ons te lopen? Dat vroegen we aan enkele ex-stagiairs die zijn blijven plakken.

Op onze gezellige kantoorzolder kan je het hele jaar door wel een of meerdere stagiairs spotten. Ze komen proeven van hoe het is om in een webbureau te werken als developer, informatie-architect, designer of marketeer. En we brengen hen maar al te graag de kneepjes van het vak bij. Wij vroegen aan Statik'ers Caroline en Kobe om iets meer te vertellen over hun stage-ervaringen bij Statik.

Caroline aan het werk op onze kantoorzolder

Een volledige onderdompeling in het werkleven

Caroline liep twee jaar geleden stage bij een van de Craft CMS teams als backend developer. Zij herinnert zich haar eerste dagen nog goed. "Ik had echt super veel stress omdat ik het gevoel had niet klaar te zijn om aan het werk te gaan en mee te draaien in een bureau. Gelukkig was het onthaal in het team meteen heel warm."

Die klamme handjes verdwenen als sneeuw voor de zon wanneer Caroline wegwijs werd gemaakt door haar stagebegeleider. "De eerste weken mocht ik vooral meelopen met Jan en het team. Zo kreeg ik the basics van Craft CMS onder de knie, leerde ik werken met alle tools en maakte ik kennis met de interne werking: dagelijkse stand-ups, weekly meetings én natuurlijk de koffiekoeken op vrijdag." Als stagiair mag je volledig meedraaien in ons webbureau. En daar horen ook de befaamde bokeslunch en afterwork activiteiten bij.

Ik tikte wel 7 keer per dag op Jan zijn schouder omdat ik een vraag had. Ik dacht dat hij dit na een tijd vervelend zou vinden, maar hij hielp mij steeds met veel plezier verder op weg!

Kobe lanceerde al tijdens zijn stage zijn eerste project.

Echte projecten en verantwoordelijkheid

Na enkele weken kreeg Caroline dan haar eerste echte project: een contentwebsite ontwikkelen voor een klant. "Van koffie zetten of andere saaie taken was helemaal geen sprake. Ik werd er meteen ingegooid."

Ook Kobe, die stage liep als developer bij het Laravel team was verrast door de projecten die hij tijdens zijn stage mocht doen. "Bij Statik krijg je geen stagetaken die elk jaar opnieuw gerecycleerd worden voor de volgende stagiair. Je draait echt mee op projecten van klanten." Natuurlijk kreeg ook hij de nodige begeleiding binnen het team. Door regelmatig samen te zitten met de andere collega's en elkaars werk te testen en reviewen kom je al snel tot een mooi resultaat.

Persoonlijk had ik wat schrik om tussen alle serieuze werknemers een groentje te zijn dat eigenlijk nog niets kan. Achteraf bekeken was die schrik nergens voor nodig.

"Ik had nooit gedacht dat ik tijdens mijn stage ook het vertrouwen zou krijgen om mijn werk online te plaatsen. Maar na enkele maanden stond mijn website live en was de klant enorm tevreden. Ik wist meteen: dit is wat ik wil doen". Kobe tekende niet veel later een contract en denkt nog vaak terug aan die eerste projecten. "Uiteraard heb ik intussen nog veel geleerd en zou ik de dingen nu misschien anders aanpakken. Maar ook dat is deel van het leerproces."

Bepaal je persoonlijke traject

Bij Statik kan je niet alleen stage lopen in een van de developmentteams. Ook voor toekomstige designers, UX-specialisten en marketeers bieden we regelmatig stageplekken aan. Heb je een vakgebied of bepaalde technologie waarin je je wil verdiepen tijdens je stage? Wil je van verschillende functies proeven? Laat het ons dan zeker weten en we bekijken of we je daarvoor een stageplaats kunnen aanbieden om expertise op te bouwen.

Op onze blog delen stagiairs regelmatig hun ervaringen en belevenissen:

Zin gekregen om stage bij ons te lopen?

Stuur dan mailtje met je motivatie en CV naar info@statik.be en we bekijken of er nog een plaatsje is in één van onze teams.