Als laatstejaarsstudente Communicatiemanagement met afstudeertraject Digital Media Management kwam ik zo’n dikke twee maanden geleden terecht bij Statik. Wat een avontuur!

‘Het belangrijkste dat je tijdens je studie zal doen, is de theorie in de praktijk omzetten’. Hoe vaak hebben we dat als student moeten aanhoren? Allemaal goed en wel, maar als je uiteindelijk terecht komt bij een stageplek waar dit ook echt het geval is, dan mag je jezelf gelukkig prijzen. Welkom bij Statik!

Ik kreeg een plaatsje in het team van de marketingslimmeriken. Wat een topteam trouwens! Iedereen heeft er zijn eigen expertise en specifieke bezigheden, en ik heb van elk verschillend domein mogen proeven.

Streetwize

Zoekmachines & Facebookadvertenties

Hallo wondere wereld van zoekmachines, Adwords, analytics & content marketing, wat ben ik blij jullie te zijn tegengekomen! Meteen vanaf de eerste week kreeg ik de kans om de theorie daadwerkelijk in de praktijk om te zetten. Facebookadvertenties opzetten, websites op de 1ste plaats proberen te krijgen in zoekmachines, Google Analytics doorploeteren... Ik ontdekte de gekste feestdagen door het creëren van content kalenders, en pijnigde mijn hersenen met ingewikkelde e-mailmarketingstrategieën. De afwisseling tussen samenwerken en zelfstandig iets op poten zetten, was voor mij echt ideaal.

Je moet de cijfers steeds kritisch bekijken om tot nog betere resultaten te komen.

Wat ik hier zoal leerde? Kritisch nadenken! Niet alles loopt meteen van een leien dakje, niet alles klopt van de eerste keer. Je moet elk cijfer ondersteboven draaien om daarna tot nog betere resultaten te komen. Ik leerde ook hoe het is om in een echt bureau te werken. Daily meeting in de ochtend, afspraak met een klant op verplaatsing, communicatieplannen, budgetten… Ik neem al mijn kennis die ik hier opnam met veel plezier mee.

Het fijne hier is dat je als stagiaire overal wordt bij betrokken. Mee in meeting mogen, zelfs op de eerste dag; mijn mening die gevraagd wordt... en een week keukenteam zijn. Ook dat is overal bij betrokken worden.

Groene Vingers

Groene vingers & koffiekoeken

Het was dan wel een digitale stage, maar ik heb zeker niet enkel achter mijn computer gezeten! Via de Statik Academy heb ik wel degelijk iets groenere vingers gekregen in plaats van met mijn vingers enkel aan het toetsenbord te komen. Al zal ik over de staat van mijn zelf gezaaide plantjes maar zwijgen… We zijn een namiddag buiten gaan werken op straat voor de internationale dag van het straatkind. Verder testte ik voor de eerste keer een escape room uit tijdens de maandelijkse Statik Social Club, en we zijn er dan nog uitgeraakt ook!

De sfeer, die zit hier dus duidelijk goed. Sprak ik trouwens al over eten? Meidenlunch op woensdag, boterhammen met heel het bureau op donderdag, koffiekoeken op vrijdag, hier en daar een traktatie... Over die extra kilo’s heb ik het liever niet.

Ik heb hier een geweldige ervaring achter de rug die ik niet snel zal vergeten!

Wil je net als Paulien stage komen lopen bij Statik? Laat het ons dan snel weten!