Ga verder naar de inhoud

Wat team Craft heeft onthouden van .all() in Berlijn

Front-end developer Ben vertelt je wat meer over welke interessante inzichten team Craft heeft opgedaan tijdens .all() in Berlijn.

.all() is de jaarlijkse conferentie voor developers in Craft CMS. Craft is een uiterst gebruiksvriendelijk content management systeem waarin wij de meerderheid van onze contentgedreven websites bouwen. Het systeem wint snel aan populariteit bij ontwikkelaars en agencies over de hele wereld. Deze keer kreeg Berlijn de eer om gaststad te zijn. Ons Craftteam mocht uiteraard niet ontbreken en vertrok met plezier om de Duitse hoofdstad te verkennen. Spotten jullie onze Statikhoodies op de foto hiernaast?

De locatie van de conferentie zelf was het prachtige gebouw van de KulturBrauerei in de levendige wijk Pretzlauerberg. Tijd om lang bij de mooie locatie te blijven stilstaan was er echter niet.

De conferentie startte meteen met een hands-on workshop op woensdag. Team backend (Caroline, Jan & Wietse) leerde bij over webapplicatie-ontwikkeling in Craft CMS van Brandon Kelly (Pixel & Tonic - het bedrijf achter Craft CMS). Team frontend (Ben & Stijn) volgde de ‘Twig performance & pokermoves’ workshop, waarin ze een hoop nieuwe trucjes leerden om onze templates nog sneller, leesbaarder en compacter te maken.

Donderdag begon de conferentie zelf met een ganse dag vol sprekers, verspreid over 2 tracks: een UX-design track en een development track. We fietsen je snel door een aantal hoogtepunten:

Na een afterparty op donderdag en een kop straffe koffie op vrijdagochtend kregen we opnieuw een dag vol inspirerende talks voorgeschoteld:

  • Op vrijdag werd de conferentie geopend met State of Craft van Brandon Kelly. Een opwarmer voor wat Craft CMS ons in de toekomst nog zal brengen en waar ze met hun systeem naartoe willen. Dat belooft!
  • Een zeer praktische talk over toegankelijkheid en hoe kleine dingen een heel groot verschil maken voor bezoekers met een beperking. Inzichten die we zeker kunnen gebruiken tijdens het implementeren van de Anysurferchecklist.
  • Using our superpowers for good. Een talk met aangrijpende anekdotes over hoe we gebruikers onopzettelijk emotioneel kunnen kwetsen met applicaties. Je moet altijd alle opties openhouden en op zoveel mogelijk scenario's, hoe onwaarschijnlijk ook, proberen te anticiperen.

Statik was één van de officiële koffiesponsors van de conferentie. Daardoor mochten we naast heel wat grote namen op de website staan, kregen we een eigen koffiehoekje en stopten we een speciaal voor de conferentie gedesigned notitieboekje in de goodiebag.

Natuurlijk was er ook tijd om Berlijn te verkennen, te netwerken en aan de teamgeest te werken. Met een nieuwe berg aan inspiratie zijn we ondertussen weer aan de slag met als doel onze projecten naar een nog hoger niveau te tillen.

.all(), tot de volgende keer!

Interesse om jouw website of platform te laten ontwikkelen in Craft CMS?

We helpen je graag.

Informatiearchitect en technisch analist

Wie is Jan?

Als Craft CMS fan van het eerste uur denkt hij voortdurend na hoe we onze websites en toepassingen nog beter kunnen afstemmen op de noden van de bezoekers.

Volgende blogpost

AdWords wordt Google Ads

11 juli 2018 | Annelies

Tijdens Google Marketing Live kondigde Google enkele nieuwigheden aan die het leven van een marketeer makkelijker zullen maken. Wij zetten de belangrijkste zaken op een rijtje.