Vier Statik'ers engageren zich om 100 km te lopen voor het goede doel. Maar voor ze mogen lopen hebben ze jouw hulp nodig.

De 100km-run?

Het concept van de 100km-run is eenvoudig. Elk team telt 4 lopers en samen loop je 100 km tegen kanker. Eén loper start als eerste, na elke 10 km sluit een extra loper van het team aan. De eerste loper legt dus 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. Na 100 km kom je samen over de finish.

Er is maar één voorwaarde om te mogen meelopen. Je moet als team 2.500 euro hebben ingezameld voor het goede doel. Je leest het goed. Eerst het geld inzamelen, dan pas meelopen. Het lopen is namelijk de ultieme beloning voor het ingezamelde geld.

Img 0427

Daarom werden er op Statik de afgelopen tijd allerlei acties op poten gezet. Zo werden er 's middags soep en zelfgemaakte muffins verkocht en natuurlijk - de klassieker - wafels gebakken. Het leeggoed dat al enkele maanden opgestapeld in een hoek stof stond te vergaren werd binnen gedaan voor statiegeld. Stap voor stap begint het spaarpotje vol te lopen met centjes voor het goede doel. En Statik zelf levert natuurlijk ook een aanzienlijke bijdrage.

Waarom doen we mee?

100 km loop je niet zomaar. Onze lopers zijn ondertussen al enkele weken samen intensief aan het trainen. Behalve dat dit de teamspirit op het werk versterkt, doen we het ook uit overtuiging. Want iedereen heeft wel al eens een dierbare verloren aan kanker. Deze vreselijke ziekte willen we maar al te graag een halt toe roepen. En we gaan er niet om liegen: dat lopen is ook goed voor de gezondheid. Een betere conditie is mooi meegenomen.

Img 0495

De lopers?

In het dagelijkse leven maken ze slimme online toepassingen, maar nu hebben ze zich in het zweet gewerkt tot rasechte atleten. Van links naar rechts op de foto zie je: goedlachse Anton, altijd positieve Tim, flamingoroze Tina en als laatste de-zotste-ideeën-man-Jan. Vier verschillende persoonlijkheden met hetzelfde doel: de finish halen. Waar de rest van Statik hen uiteraard staat op de wachten.

Je steentje bijdragen?

Een gift storten kan op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker BE56 7360 3575 6688 met vermelding van "GIFT" (belangrijk!) en de negencijferige code van het team: 340001717. Meer informatie over de actie en het team vind je op de website van de 100km-run.

Daarnaast is iedereen uiteraard welkom op 18 maart om te komen supporteren voor team statik.be.

Jan

Wie is
Jan

Webdeveloper
Als fervent loper wil deze ontwikkelaar graag zijn steentje bijdragen aan het goede doel.