Ga verder naar de inhoud

Een performante en vlot doorzoekbare website zet de uitgebreide dienstverlening van het VAF in de kijker

Vaf.be is de centrale hub voor de dienstverlening van het Vlaams Audiovisueel Fonds. De nieuwe website in Craft CMS zorgt voor een maximaal flexibele en performante site, die intuïtief en gebruiksvriendelijk is, én een fris nieuw design naar buiten brengt.

De resultaten in een notendop

  • De website vaf.be is nu de centrale hub die alle informatie voor de doelgroep eenvoudig doorzoekbaar maakt
  • De subsidiewijzer werkt intuïtiever en is performanter dan voorheen dankzij een integratie met de CRM omgeving van Microsoft Dynamics
  • De website is afgestemd op de interne processen van het VAF en is flexibel beheerbaar door de verschillende content managers in Craft CMS

Het Vlaams Audiovisueel Fonds of het VAF is de centrale speler voor de ondersteuning en promotie van de audiovisuele, film- en gamesector in Vlaanderen. Het VAF is meer dan een subsidieverlener, en biedt ook een groot aantal andere initiatieven en diensten aan om de sector te ontwikkelen, o.m. op het vlak van kennisopbouw, dataverzameling en -analyse en talent ontwikkeling.

Project info

Project

Nieuwe VAF website met uitgebreide Microsoft Dynamics integratie

Expertise

Online strategie, UX, webontwikkeling, integraties

Periode

2021 - ...

Naar een meer intuïtieve subsidiewijzer

Eén van de grootste uitdagingen was het vlot doorzoekbaar maken van subsidiemaatregelen voor de doelgroep. En om alle noodzakelijke informatie die bij zo'n maatregel komt kijken eenvoudig weer te geven. Er werd dus heel wat aandacht besteed aan het vereenvoudigen van de subsidiewijzer.

Een extra technische complexiteit was een betere integratie met de Microsoft Dynamics 365 CRM omgeving van waaruit de informatie over de subsidiemaatregelen uitgelezen moet worden (oa. voor info rond subsidiemogelijkheden, deadlines en effectieve aanvragen). Dankzij deze integratie is de informatie op de website steeds up to date, en beter afgestemd op de interne processen en werking van het VAF. De informatie uit Microsoft Dynamics CRM wordt ontsloten door middel van de REST API, met het VAF API-platform als proxy.

Subsidiewijzer op basis van Algolia Search API
Detail subsidie met info uit Microsoft Dynamics

Performantie als hoofdfocus

Tijdens de ontwikkeling zochten we uitgebreid naar modules en externe oplossingen om de performantie van verschillende acties op de website te verhogen. Zo werd er bijvoorbeeld voor verschillende onderdelen gewerkt met de Algolia Search API (filtering, sortering, paginering, zoekmodules van verschillende contenttypes) en werden bijkomende acties genomen om de vele media assets (afbeeldingen, documenten…) op de website zo licht mogelijk te maken.

De website werd begin 2022 gelanceerd, nadat het redactieteam van het VAF samen de website intensief heeft getest en klaargestoomd voor go live. Na de oplevering van het functionaliteit binnen het CMS, schoot het 20-koppig redactieteam van het VAF in actie, terwijl de ontwikkelaars van Statik naarstig doorwerkten aan de koppeling met Microsoft Dynamics en de VAF API. Door wekelijkse overlegmomenten met het kernteam vanaf de opleiding, zorgden we ervoor dat een project van een enorme omvang op slechts een 6-tal maanden doorlooptijd volledig klaar raakte voor lancering, en dat alles voor de teamleden van het VAF steeds goed behapbaar bleef.

Nu de lancering achter de rug is, zetten we in op een groeitraject met een focus op optimalisatie van de gebruikerservaring. Momenteel wordt ook het MyVAF CRM opnieuw geanalyseerd met als doelstelling om de weergave van de uitgelezen informatie van de subsidies nog verder te optimaliseren.

Ook op zoek naar een performante website voor je organisatie?

Met of zonder complexe integraties, wij zetten er graag onze tanden in.