Webontwikkeling

Een doeltreffende website of online platform vormt het fundament van online succes. Hierbij gaan technologie en vormgeving hand in hand.

Gebruiksgemak en vormgeving voorop

Bij Statik maken we van een website meer dan een visitekaartje. We zetten graag onze tanden in een content-gedreven platform, een databank, een webshop, een kleine campagnesite of een nog ambitieuzer webproject. Door de verscheidenheid aan apparaten en schermgroottes is een responsive webdesign niet langer een keuze, maar een must.

De balans tussen grafische vormgeving en gebruiksgemak is daarbij van groot belang. Het ontwerp bepaalt voor een belangrijk stuk mee de uitstraling en impact van de website. Een bestaande huisstijl? Die vertalen we naar een aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk ontwerp volgens de regels van de kunst. Zodat jij je verhaal helder kan brengen.

In functie van doelen en conversies

Uiteraard worden de doelstellingen van je organisatie niet vergeten. Die vormen het uitgangspunt, en de evaluatiecriteria van je webproject. Aspecten als informatiearchitectuur, vorming en storytelling mogen dan wel een belangrijke rol spelen tijdens het uitwerken van je project, alles draait er uiteindelijk om een aantal belangrijke doelen te behalen. Zodat je site werkt, en de motor wordt van je organisatie.

Conversies zijn essentieel voor elke organisatie. Soms, bijvoorbeeld voor startende organisaties, gaat het puur om het verzamelen van contactgegevens, soms om contactnames op zich. Doeltreffende verkoop is niet alleen nodig in e-commerce omgevingen. Ook ticket- en abonnementverkoop bij cultuurcentra of in de mediawereld zijn voorbeelden van gewenste conversies.

De juiste mix van geïntegreerde technologieën

Voor elk project kiezen we de meest geschikte technologieën en tools. We geven daarbij de voorkeur aan open-source componenten. Dat doen we in de eerste plaats uit overtuiging. De positieve impact op het budget nemen we er graag bij.

Enthousiaste klanten en eigen ervaring geven ons een sterke voorkeur voor Craft CMS als content management systeem. Craft staat voor uitgekiend gebruiksgemak en flexibiliteit zodat het een plezier wordt om met inhoud aan de slag te gaan. Op die manier wordt het een ideale tool voor websites die veel inhoudelijk onderhoud vergen. Onder andere Gezond Leven, Samensterker, Omegabaars en onze eigen website zijn ontwikkeld in Craft CMS.

Webontwikkeling
Inspiratie

Content management was nog nooit zo eenvoudig

Craft CMS is met voorsprong ons favoriete content management systeem. Dankzij een combinatie van uitgebreide mogelijkheden voor webdevelopers en een ultieme flexibiliteit voor content managers is Craft een zegen om mee te werken.

Integraties, cloud & API's

Voor steeds meer projecten stopt het niet bij enkel een website. We zorgen ook voor de nodige integraties met CRM- en ERP-systemen, administratieve tools, marketing automation tools... Zodat alle interne processen op elkaar zijn afgestemd. We geloven in geïntegreerde oplossingen die van de website het speerpunt van alle digitale inspanningen maken.

Meer dan een 'website'

Een website ontwikkelen doe je niet een vacuüm. We denken graag mee na over alle digitale aspecten van je organisatie en gaan daarin verder dan de pure functionele en technische uitwerking. Een aantal andere voorbeelden van vragen waarop wij graag een antwoord formuleren:

  • Hoe kunnen we het content management zo eenvoudig mogelijk maken voor redacteurs?
  • Hoe zorgen we voor een performante online set-up met een zo klein mogelijke voetafdruk?
  • Hoe maken we de website(s) toegankelijk voor alle doelgroepen, ook voor mensen met een beperking?
  • Hoe kunnen we het merkverhaal nog meer doortrekken in de content van de website en/of naar andere kanalen?
  • Hoe zorgen we dat de website of het platform zo goed mogelijk scoort op alle kanalen (zoekmachines, social media, nieuwsbrieven...)?

Zin om samen met ons een webproject op te starten?

Laten we eens praten en samen die topwebsite lanceren.