Een doeltreffende website of online platform vormt het fundament van online succes. Hierbij gaan technologie en vormgeving hand in hand.

Gebruiksgemak en vormgeving voorop

Bij Statik maken we van een website meer dan een visitekaartje, of het nu gaat om een content-gedreven platform, een databank, een webshop, een kleine campagnesite of een nog ambitieuzer webproject. Door de verscheidenheid aan apparaten en schermgroottes is een responsive webdesign niet langer een keuze, maar een must.

De balans tussen grafische vormgeving en gebruiksgemak is daarbij van groot belang. Het ontwerp bepaalt voor een belangrijk stuk mee de uitstraling en impact van de website. Een bestaande huisstijl? Die vertalen we naar een aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk ontwerp volgens de regels van de kunst. Zodat jij je verhaal helder kan brengen.

Case

Iedereen met de fiets naar het werk

Op vraag van Cera en Mobiel 21 boksen we al enkele jaren op rij de campagnewebsite van Go With The Velo in elkaar. Een campagne waarbij organisaties of teams een idee kunnen indienen om hun omgeving op de fiets te krijgen. De projecten van de winnende bedrijven of verenigingen kregen financiële steun om dit idee ook echt in de praktijk om te zetten.

De juiste mix van geïntegreerde technologieën

Voor elk project kiezen we de meest geschikte technologieën en tools. We geven daarbij de voorkeur aan open-source componenten. Dat doen we in de eerste plaats uit overtuiging. De positieve impact op het budget nemen we er graag bij.

Enthousiaste klanten en eigen ervaring geven ons een sterke voorkeur voor Craft CMS als content management systeem. Craft staat voor uitgekiend gebruiksgemak en flexibiliteit zodat het een plezier wordt om met inhoud aan de slag te gaan. Op die manier wordt het een ideale tool voor websites die veel inhoudelijk onderhoud vergen. Onder andere Gezond Leven, Samensterker, Omegabaars en onze eigen website zijn ontwikkeld in Craft CMS.

Inspiratie

Content management was nog nooit zo eenvoudig

Craft CMS is met voorsprong ons favoriete content management systeem. Dankzij een combinatie van uitgebreide mogelijkheden voor webdevelopers en een ultieme flexibiliteit voor content managers is Craft een zegen om mee te werken.

Integraties, cloud & API's

Voor steeds meer projecten stopt het niet bij enkel een website. We zorgen ook voor de nodige integraties met CRM- en ERP-systemen, administratieve tools, marketing automation tools... Zodat alle interne processen op elkaar zijn afgestemd. We geloven in geïntegreerde oplossingen die van de website het speerpunt van alle digitale inspanningen maken.

In functie van doelen en conversies

Uiteraard worden de doelstellingen van je organisatie niet vergeten. Die vormen het uitgangspunt, en de evaluatiecriteria van je webproject. Aspecten als informatiearchitectuur, vorming en storytelling mogen dan wel een belangrijke rol spelen tijdens het uitwerken van je project, alles draait er uiteindelijk om een aantal belangrijke doelen te behalen. Zodat je site werkt, en de motor wordt van je organisatie.

CASE

Duurzame kledij voor iedereen

Hempmade werd SWAY, met een nog meer doorgedreven focus op duurzame kledij. Daarom bouwden we een nieuwe moderne webshop voor deze Leuvense winkel. Over de doelstelling van het project geen twijfel: een naadloze customer experience die leidt tot online aankopen.

Conversies zijn essentieel voor elke organisatie. Soms, bijvoorbeeld voor startende organisaties, gaat het puur om het verzamelen van contactgegevens, soms om contactnames op zich. Doeltreffende verkoop is niet alleen nodig in e-commerce omgevingen. Ook ticket- en abonnementverkoop bij cultuurcentra of in de mediawereld zijn belangrijke vormen van gewenste conversies.

Zin om samen met ons een webproject op te starten?

Laten we eens praten en samen die topwebsite lanceren.