Technologie

Ontwikkeling van digitale producten en tools

Bij de ontwikkeling van een nieuwe website, tool of product gaan we steeds op zoek naar het evenwicht tussen mens en technologie. Daarom kiezen we bewust voor toegankelijke en duurzame oplossingen waarbij we de gebruiker centraal plaatsen.

Maar wat bouwen jullie dan zoal?

Vraag misschien eerder wat we niet maken. All things digital, dat is onze winkel.

 • Websites
 • Webshops en ticketverkoopsites
 • Interactieve webapplicaties
 • Digitale producten en configuratoren
 • Opleidingsplatformen
 • Ledenbeheersystemen en interne portalen
 • Stemtools en online participatieplatformen
 • Dashboards en datavisualisaties
 • Campagnesites en marketingplatformen
 • Integraties op maat
 • ...

Onze aanpak

Bij de ontwikkeling van een website of digitale applicatie kiest Statik steeds voor een cyclische aanpak: stapsgewijs ontwikkelen, meten en testen, en blijven bijsturen. Zo kunnen we snel detecteren wat werkt en wat niet, want de meest optimale gebruikers- of klantervaring is altijd in beweging.

Content management en webontwikkeling

Je website of contentplatform vormt het belangrijkste speerpunt van je online aanwezigheid. Het is het uitgangsbord van je organisatie. Bij het uitdenken en ontwikkelen van een website zetten we maximaal in op gebruiksgemak en doeltreffendheid. We stellen duidelijke doelstellingen en KPI's voorop die we ook na de lancering blijven opvolgen. Zo kunnen we gerichte acties ondernemen om een grotere zichtbaarheid, meer leads of meer aankopen te realiseren.

Ook content managers en webmasters worden niet vergeten. We willen een goede gebruikservaring bieden om content in te geven en je website te onderhouden. Daarom zij wij Craft CMS fans van het eerste uur. Uit ervaring weten wij dat redacteurs heel enthousiast worden om dit content management systeem te gebruiken.

Platformen en automatisering

Technologie speelt namelijk niet enkel een belangrijke rol om je organisatie naar buiten te brengen, maar kan er ook voor zorgen dat je werknemers zich op een meer efficiënte manier kunnen organiseren. Door bepaalde dagdagelijkse administratieve en repetitieve taken te automatiseren kunnen ze focussen op waar ze echt sterk in zijn. En daar winnen ook je eindklanten of - gebruikers bij.

Digitale oplossingen voor ledenorganisaties en verenigingen

Elke ledenorganisatie of vereniging stoot vroeg of laat op een aantal uitdagingen. Je ledenadministratie op orde houden, vrijwilligers inplannen, leden engageren of activiteiten organiseren, het zijn allemaal uitdagingen waarvoor de oplossing vaak in de digitale hoek te vinden is. Een ledenplatform dat zorgt voor tevreden eindgebruikers en medewerkers die minder manueel werk moeten verrichten is een echte win-win.

"Digitalisering is vandaag een investering, maar zorgt er op langere termijn voor dat collega's die nu hun 25.000 lidkaarten per post moeten versturen hun tijd op een andere manier kunnen gebruiken."

Liesbeth Uyttersprot - Gezinssport Vlaanderen

Productontwikkeling en webapplicaties

Bij Statik willen we graag ons steentje bijdragen om innovatie te stimuleren. Een nieuw digitaal product lanceren vereist een doordachte planning en testing bij het veeleisende doelpubliek. We hebben ondertussen een methodologie uitgewerkt voor het uitdenken en ontwikkelen van tools en webapplicaties die een hoge mate van interactie vergen van de eindgebruiker.

Big data en dashboards

Onder meer door GDPR groeit het besef dat het opslaan van al die gegevens niet noodzakelijk beter is voor organisaties en hun klanten. Het is belangrijk om net die data te verzamelen en te analyseren die ook effectief een meerwaarde kan betekenen voor je eindgebruiker bv. door je aanbod nog meer af te stemmen op hun persoonlijke behoeften.

Een grotere focus op enkel relevante data is een eerste stap om aan de dataclutter te ontsnappen. Data kan daarnaast een belangrijke rol spelen om bepaalde argumenten te ondersteunen en een duurzame gedragsverandering te bereiken. Een voorwaarde daarvoor is dat je deze data toegankelijk maakt voor je doelgroep door deze eenvoudig te visualiseren zodat je in een oogopslag de belangrijkste informatie en conclusies kan begrijpen.

Webshops en e-commerce

Verkoop je producten online? Dan zijn vlotte en transparante gebruikersflows voor zowel je klanten als je medewerkers voor de afhandeling achteraf een must. Een succesvolle webshop lanceren en promoten zorgt voor heel specifieke uitdagingen. Daar denken wij graag mee over na.

Integraties

Een individuele website of platform maakt vaak deel uit van een groter digitaal ecosysteem. We hebben ondertussen heel wat ervaring in het koppelen van externe systemen en tools zoals CRM- en ERP systemen, e-mailtools, ticketingbeheer, betaalproviders... met onze platformen via API's.

Technologie inzetten voor mensen

We hebben ervaring met verschillende systemen. In functie van een project kiezen we welke technologie het meest geschikt is. We zijn grote fans van o.a. Craft CMS, Laravel en Vue.js, maar onze technologische keuzes worden consequent bepaald door de manier waarop platformen gebruikt zullen worden. Aan het eind van de rit zijn het immers steeds mensen die aan de slag zullen gaan met wat we maken, en alle andere beslissingen worden in functie daarvan genomen.

Onze uitgebreide techstack

Laravel logo Logo craft cms Php logo vector 452 4529223 vue js logo png transparent png 1 x8 d6ux AWLLC3wu07as UQ React logo wordmark Alpine long Tailwindcss Filament Livewire logo 1200px Airflow Logo Sentry Algolia logo svg Logo surveyhero e500766 2560px Airtable Logo svg Mollie 2017 logo png transparent 11597191761n5ghafjnrt Leadpages logo Hubspot Data studio

Technologie inzetten in jouw organisatie?

We luisteren graag naar jouw verhaal en helpen bij de technologische keuzes die geschikt zijn voor jouw specifieke context.