Digitale productontwikkeling

Om van idee tot een concreet (digitaal) product te komen moeten er heel wat beslissingen gemaakt worden die onder meer te maken hebben met bedrijfsdoelstellingen, noden op de markt, technische haalbaarheid en kostprijs. Wij helpen met uitdenken van de juiste strategie en validatiemethoden om met zo weinig mogelijk risico's je product op de markt te brengen.

Een gevalideerde productstrategie om risico's uit te sluiten

Bij Statik begeleiden we je graag bij het uitwerken van je businessidee tot een concreet digitaal product. Voor we een eerste proof of concept kunnen opzetten is een grondige analyse van de noden en risico's in de markt noodzakelijk. Op die manier krijgen we een idee over de levensvatbaarheid van het product.

Ook de financiële en technische haalbaarheid wordt in deze fase onderzocht, alsook het brede aanbod aan concurrenten of alternatieve producten en diensten. En uiteraard moet het digitale product ook passen in de ruimere bedrijfsstrategie.

Valideren, lanceren en groeien

Nadat we de digitale productstrategie hebben gevalideerd, kunnen naar een eerste proof of concept of een eerste prototype toewerken. Dit doen we aan de hand van een beproefde agile methodologie waarbij voldoende ruimte inbouwen om in elke stap het product te gaan testen en valideren bij de doelgroep.

Wanneer de lancering in zicht komt, is er nood aan een doordachte marketing- en salesstrategie en het uitwerken van een concreet meetplan zodat we de juiste data verzamelen om succes te kunnen bepalen. Lanceren is één ding, het product doen groeien is vaak een nog grotere uitdaging. Ook daar helpen wij graag bij.

Heb jij een idee om in een digitaal product te gieten?

Of het nu om een vaag of net een heel concreet businessidee gaat, wij denken graag mee na over een gepast traject om het idee te realiseren.