Digital Business Transformation

Bij Statik ondersteunen we je graag bij het nemen van de juiste strategische beslissingen om relevant te zijn, én te blijven. Wanneer technologische ontwikkelingen elkaar aan een razend tempo opvolgen, worden die keuzes alsmaar belangrijker.

Inzicht en kennis in welke technologieën in verschillende sectoren een meerwaarde kunnen bieden is hierin cruciaal voor ons. Statik selecteert op maat van jouw organisatie net die opportuniteiten die je dichter kunnen brengen bij je gebruikers, en je kunnen helpen je bedrijfsdoelstellingen te behalen.

Digital Business Transformation

Procesoptimalisatie

Statik helpt je het het hoofd koel houden op de oceaan aan bestaande technologieën en systemen. Door ons voldoende te verdiepen in de (interne) werking van organisaties en ondernemingen gaan we vaak verder dan een concreet digitaal probleem. We bekijken het bredere plaatje, en gaan steeds op zoek naar duurzame oplossingen, zowel voor organisaties als voor de mensen die er werken.

Toen Tele-Onthaal vzw bij ons aanklopte om het beheer van hun vrijwilligers te digitaliseren, werkten we op maat van de organisatie een administratief systeem uit dat hen in staat stelt de volledige levensloop van een vrijwilliger—van aanmelding tot uitstroom—te capteren, op een uniforme manier en over hun verschillende provinciale afdelingen heen. Dergelijke tools maken het leven van deze organisaties, en van de mensen die ervoor werken, heel wat makkelijker.

Op maat van YOUCA bedachten we een oplossing die hen in staat stelt elk jaar 15.000 jongeren aan een job-voor-één-dag te helpen tijdens hun YOUCA Action Day. Een geautomatiseerde jobdatabank brengt jongeren en leerkrachten in contact met bedrijven en organisaties die een job aanbieden.

Digital Business Transformation

Innovatie die het verschil maakt

Hoe blijf je als bedrijf relevant voor je klanten? En welke technische nieuwigheden schakel je daarbij wel of net niet in? Het zijn strategische vragen waar iedere bedrijfsleider of verantwoordelijke mee kampt. Slaag je erin de juiste snaar te raken, dan ben je alvast een stap voor op andere spelers binnen je sector.

Tijdens zo'n digitale transformatie gaan we op maat van jouw organisatie bekijken welke digitale opportuniteiten voor het oprapen liggen. Het Huis van het Nederlands Brussel zocht bv. een manier om oefenkampen Nederlands spreken aan te bieden aan anderstalige nieuwkomers door hen in contact te brengen met Nederlandstalige moedertaalsprekers. Patati werd een platform dat gebruikers in staat stelt met elkaar in contact te treden op basis van interesses, geslacht en leeftijd of woonplaats. Hieronder kan je nog wat cases lezen waarbij we organisaties hebben geholpen met hun digitale transformatie.

Welke stappen omvat zo'n digitale transformatie?

Definiëren

Een efficiënte oplossing vertrekt van een helder geformuleerd probleem. In een eendaagse workshop komen we tot een glasheldere definitie van het probleem. Met een open blik duiken we in de context van klant en gebruiker en detecteren we groeikansen voor organisaties.

Prototypen

Een duidelijke structuur is een belangrijk instrument om de verzamelde informatie inzichtelijk weer te geven. In deze fase creëren wij een helder prototype dat als basis dient voor de verdere stappen in je digitale transformatie.

Beslissen

De uitkomst van de prototypefase helpt cruciale knopen door te hakken om je doelstellingen een stap dichterbij te brengen. Het resultaat van deze stap is een concreet actieplan voor de uitvoering.

Uitvoeren

Statik heeft een ruim gamma aan expertise en vaardigheden in huis om meteen over te gaan tot het uitrollen van je digitale transformatie. Ons uitgebreid netwerk van partners biedt daarnaast voldoende mogelijkheden om welk probleem dan ook aan te pakken.

Wil je eens praten over de digitale strategie van jouw organisatie?

We wisselen graag eens van gedachten over welke technologische keuzes jou kunnen helpen om je doelstellingen te behalen.