Prototyping

Prototyping betekent dat we het te ontwikkelen resultaat in een onafgewerkt product gieten, zoals wireframes of mock-ups om het alvast aan gebruikersonderzoek voor te leggen. Op die manier kunnen we het prototype blijven verbeteren.

Een uitgewerkt ontwerp van je digitaal platform

Prototyping volgt doorgaans na een eerste strategie-oefening, waarin duidelijk is geworden wat onze klant wil bereiken. Ons team van strategen en informatie-architecten gaat aan de slag om de strategische idee├źn om te zetten naar user interfaces. Op basis van de high level boomstructuur worden wireframes en interacties uitgewerkt. We doen dat op een laagdrempelige manier zodat we snel feedback kunnen verzamelen en kunnen bijsturen.

Het kan ontzettend nuttig zijn om in deze fase feedback te vragen aan je doelgroep. Tijdens user tests zie je gebruikers omgaan met je prototype en kan je zo bijsturen of uitbreiden waar nodig.

Cocreatie en feedback

Naast user testing, is een intensieve samenwerking met onze klant cruciaal. Jullie kennen jullie doelgroep en organisatie door en door en bovendien zijn jullie degenen die dagelijks met het digitale plaform zullen werken.

Het uiteindelijke resultaat van prototyping zijn afgeklopte wireframes. Grafische vormgeving is doorgaans de logische volgende stap in het traject.

Waarin verschillen wireframes van grafisch ontwerp?

Wireframes zijn een veelgebruikte manier van prototyping bij het ontwikkelen van een website of een online platform.

Interesse om samen de structuur van je website te bekijken?

We zorgen voor een prototype op maat van je organisatiedoelstellingen en de noden van je doelgroepen.