Vermarc Sport

Een webshop op wieltjes

Vermarc Sport klopte bij ons aan om hun bestaande e-commerce oplossing te herdenken. Door naast de webshop andere toepassingen te ontwikkelen en te integreren, kon het bedrijf een volledig nieuwe contentmarketingstrategie op poten zetten.

Koersen in stijl

Wielrennen zit bij Vlamingen in het bloed. Elke gemeente heeft minstens een wielerclub die op zondagen eropuit trekt, liefst in persoonlijk ontworpen outfits. Het spreekt voor zich dat deze markt essentieel is voor Vermarc. Daarom ontwikkelden we een module die het heel makkelijk maakt om vlot een offerte aan te vragen voor teamkledij. Zo hebben ze geen excuses meer om slecht gekleed op de fiets te zitten.

Enkele grote bedrijven gingen daarenboven een partnerschap aan met Vermarc Sport zodat hun medewerkers zelf ontworpen sportoutfits konden kopen. Wij zetten daartoe een specifieke omgeving met eenmalig bruikbare inlogmogelijkheden op, eveneens met het nodige succes.

Kan webontwikkeling iets voor jou betekenen?

E-commerce als tweede natuur

Hoewel webshops als dertien in een dozijn verschijnen, slagen slechts enkelen erin om hun doelgroep te begeesteren en tot zich te binden. Daarvoor is een goede ervaring met het aankoopproces van keuze, selectie, betaling, verzending en nazorg essentieel. De case van Vermarc liet ons toe om dit proces zo te stroomlijnen dat ze herbruikbaar zijn voor de meeste type webshops.

Omdat we het warm water niet voor elk project opnieuw moeten uitvinden, heeft dit project ons ertoe aangezet een Statik-standaard voor e-commerce oplossingen uit te werken die ondertussen zijn nut bewezen heeft voor meerdere projecten.

Vermarc Sport
Vermarc Sport

Aankopen in volle vaart

De vernieuwde webshop zorgde voor een significante omzetstijging en een opvallende gemiddelde aankoopwaarde. De op maat gemaakte Teamwear outfits kleuren ondertussen de Vlaamse wegen en paden. Vermarc Sport is nu een wereldspeler op het vlak van kwalitatieve sportkledij.

Volgende project