Museum M

Op zoek naar Utopia

Voor de 500ste verjaardag van het boek Utopia van Thomas More bundelden de Stad Leuven en KU Leuven hun krachten voor een uniek stadsfestival. Eén van de blikvangers was een unieke tentoonstelling in Museum M waarin bezoekers mee op zoek konden gaan naar Utopia.

Voor een modern museum als M is het van belang dat museumbezoekers geïnspireerd en geactiveerd worden. We hielpen hen met het uitwerken van interactieve schermen die bezoekers uitdagen om zelf nadenken over hun utopia.

Bezoekers activeren met een digitale applicatie

Via een handig te bedienen toepassing krijgen bezoekers een aantal vragen voorgeschoteld. Door het beantwoorden van een aantal stellingen en het uitvoeren van opdrachten ontdekken ze hoe ze zich verhouden tot het onderwerp van de tentoonstelling. Daarnaast kunnen ze zich met deze interactieve tool ook vergelijken met alle andere museumbezoekers.

Kan digital signage iets voor jou betekenen?

Van op afstand bestuurd met behulp van Googletechnologie

De verschillende schermen kunnen van op afstand worden bestuurd en interageren ook met allerhande omgevingsfactoren. De gegevens verzameld via de toepassing worden centraal opgeslagen en kunnen nadien worden verwerkt.

De technologie kan bovendien eenvoudig hergebruikt worden voor andere topics & tentoonstellingen.

Museum M
Volgende project