Project
Een moderne look voor Sigfox IoT in België
Expertise

Branding, storytelling, copywriting, illustraties, webontwikkeling

Periode
2018
Engie homepage

Internet Of Things op de kaart zetten

Engie M2M is de officiële Belgische provider van het Sigfox-netwerk. Met Sigfox kan je overal in België en met een laag energieverbruik eenvoudig apparaten met elkaar verbinden. Meer nog: je hebt enkel een licentie nodig en kan meteen aan de slag. Met deze niet te onderschatten voordelen maakt Sigfox komaf met sommige kinderziektes waaraan andere IoT-technologieën lijden.

Om bedrijven warm te maken voor deze technologie is het cruciaal om hen de voordelen van connectiviteit en de unieke meerwaarde die Sigfox daaraan levert te doen inzien. Hiervoor creëerde Statik een nieuwe website met custom illustraties, nog steeds in lijn met moedermerk Engie.

Engie Illustratie

Toegankelijke content op maat

Statik werkte van A tot Z mee aan de uitwerking van de website. Van strategie, UX-design, illustraties tot content en development. Door de combinatie van bevattelijke illustraties van de verschillende toepassingen en de nodige doorlinks naar technische informatie voor startende Sigfox-developers houden we de website toegankelijk en toch voldoende informerend voor de verschillende doelgroepen.

Engie solutions illustration

Merkbekendheid stimuleren via gerichte acties

Het doel is in eerste instantie de voordelen en uitgebreide mogelijkheden van Sigfox te tonen als IoT-oplossing van de toekomst. In een volgende fase gaan we inzetten op online marketing om het Sigfox-merk nog meer bekend te maken bij het bredere publiek en licenties te verkopen zodat Internet Of Things een impact kan beginnen maken.

Kan branding en storytelling iets voor jou betekenen?

Wij zetten je merkverhaal graag om naar een sprankelende huisstijl.