De informatiearchitectuur is de ruggengraat van elk digitaal platform. Het geeft de volledige structurele opbouw van en onderlinge relaties tussen pagina’s weer voor een website of -applicatie.

Een structurele roadmap voor je project

Een duidelijke structuur is een belangrijk instrument om grote hoeveelheden informatie inzichtelijk weer te geven, en laat o.a. toe om de verschillende vormen van navigatie op te bouwen. De structuur vormt essentiële input voor de opbouw van wireframes of een prototype, en dient als referentie tijdens het verdere verloop van het project.

Het uitdenken van de juiste labels en navigatiestructuren vormt dus een belangrijke fase in het proces. Door het juist inschakelen van instrumenten zoals content audits, card sorting en user testing krijgen we een beter inzicht in wat voor jouw bezoeker effectief waardevol is.

Qualitative User Testing

programma

User testing

Wil je graag ontdekken of je website of platform is afgestemd op de noden en verwachtingen van je doelgroepen? Heb je een nieuw idee dat je in de markt wil zetten, maar je weet niet hoe gebruikers ermee zullen omgaan? Dan is user testing de manier om een antwoord te krijgen op al je vragen.

2-3 weken

Krijg een inzicht in de noden van je doelgroep.

Een platform dat beter is afgestemd op je gebruikers.

Content-heavy projecten die scoren

Voor uitgebreide en informatierijke omgevingen is een doordachte informatiearchitectuur eens zo belangrijk. Je gebruikers zien al snel het bos door de bomen niet meer. De potentiële negatieve impact van een slecht gestructureerde site is enorm.

Een goede sitestructuur start vanuit de noden en vragen van de doelgroep en niet vanuit de organisatie. Zaken zoals een missie, geschiedenis van het bedrijf of zelfs een nieuwsoverzicht zijn niet de essentiële stukjes informatie waarnaar je bezoeker op zoek is. Zo mogen zeker je website verrijken, maar mogen de echte toptaken van je gebruikers niet in de weg staan.

We hebben doorheen de jaren uitgebreide ervaring opgedaan met verschillende content-heavy projecten zoals KU Leuven, Gezond Leven en Unia. We hebben dus alle expertise in huis om je hiermee verder te helpen.

Case

De strijd tegen discriminatie via een intuïtief formulier


We deden uitgebreid onderzoek naar de verschillende gevoelige situaties die zich kunnen voordoen zodat we de melding van discriminatie konden vertalen naar een digitaal meldingsformulier.

Wil je het met ons eens over je sitestructuur hebben?

We bekijken graag hoe we de content van je website of platform doelgroepgericht kunnen weergeven.