De informatiearchitectuur is de ruggengraat van elk digitaal platform. Het geeft de volledige structurele opbouw van en onderlinge relaties tussen pagina’s weer voor een website of -applicatie.

Een structurele roadmap voor je project

Een duidelijke structuur is een belangrijk instrument om grote hoeveelheden informatie inzichtelijk weer te geven, en laat o.a. toe om de verschillende vormen van navigatie op te bouwen. De structuur vormt essentiële input voor de opbouw van wireframes of een prototype, en dient als referentie tijdens het verdere verloop van het project.

Het uitdenken van de juiste labels en navigatiestructuren vormt dus een belangrijke fase in het proces. Door het juist inschakelen van instrumenten zoals content audits, card sorting en user testing krijgen we een beter inzicht in wat voor jouw bezoeker effectief waardevol is.

Wireframe Blog Og

Wat zijn wireframes en waarin verschillen ze van een grafisch ontwerp?

CTA nu kopen

Een goede call-to-action hoeft niet te schreeuwen

Finaal prototype Home Wattness - 1

Naar een prototype van het Wattnessdashboard dankzij user-centered design

Content-heavy projecten die scoren

Voor uitgebreide en informatierijke omgevingen is een doordachte informatiearchitectuur eens zo belangrijk. Je gebruikers zien al snel het bos door de bomen niet meer. De potentiële negatieve impact van een slecht gestructureerde site is enorm.

Een goede sitestructuur start vanuit de noden en vragen van de doelgroep en niet vanuit de organisatie. Zaken zoals een missie, geschiedenis van het bedrijf of zelfs een nieuwsoverzicht zijn niet de essentiële stukjes informatie waarnaar je bezoeker op zoek is. Zo mogen zeker je website verrijken, maar mogen de echte toptaken van je gebruikers niet in de weg staan.

We hebben doorheen de jaren uitgebreide ervaring opgedaan met verschillende content-heavy projecten zoals KU Leuven, Gezond Leven en Unia. We hebben dus alle expertise in huis om je hiermee verder te helpen.

Technopolis - Dag van de Wetenschap - Robin naar de maan

Contentplatform boordevol activiteiten voor jong en oud die van élke dag Dag van de Wetenschap maken.

Museumpas overview

Het grootste museumabonnement van het land voor alle cultuurliefhebbers

Background unia

Een dynamisch meldingsformulier voor getuigen van discriminatie

Wil je het met ons eens over je sitestructuur hebben?

We bekijken graag hoe we de content van je website of platform doelgroepgericht kunnen weergeven.