Data-analyse en visualisatie

Meer websites, meer tools, meer data. Jammer genoeg leidt die groei in gegevens niet automatisch tot meer inzichten. Met de immense hoeveelheid aan data die we dagelijks verzamelen, verschuift de uitdaging naar de vraag hoe die data een organisatie ook effectief vooruit kunnen helpen. En laat uitdagingen nu net datgene zijn waar we het gezellig warm van krijgen.

Overzicht in de dataclutter

We werkten een gestructureerde aanpak uit die ons helpt bepalen welke data nu eigenlijk precies relevant zijn, hoe en waar we die data kunnen verzamelen, en hoe we ze op zo’n manier kunnen opslaan dat we er vervolgens vlot mee aan de slag kunnen.

Die data verwerken we vervolgens tot inzichtelijke dashboards, real-time visualisaties en infographics, maar ook tot beslissingsinstrumenten die een reëel inzicht geven in de huidige stand van zaken of status van bepaalde onderdelen van een organisatie.

Data-analyse en visualisatie
case

Een website in boekvorm boordevol interactieve grafieken

In 2017 werd het tijd om het Vlaams Indicatorenboek van Ecoom een digitale variant te geven. Voor het eerst konden we de grafieken ook een interactief karakter geven. Zo werd dit een platform waarbij je je eigen indicatorenboek kan samenstellen met de data en grafieken die voor jou van belang zijn.

Data-analyse en visualisatie

Kan dat dan ook in 3D?

Hoewel datavisualisatie heel vaak ingezet wordt in onderzoeksgerichte projecten, kan het in volledig andere contexten zeker ook een innovatieve rol spelen. Als 3D-visualisatietechnieken in de picture komen, zijn we niet te stoppen. Hebben we al verteld dat we wel te vinden voor productconfiguratoren die gebruikers helpen om een product op maat te ontwerpen, en het resultaat live in 3D te bekijken?

Of in een dashboard?

Een uitgebreide set van tools en technologieën

In bepaalde gevallen kan het ook nodig zijn om diezelfde data verder te analyseren en verwerken tot een meer bruikbare vorm. Daarvoor bouwden we de nodige expertise en een set van tools (van eenvoudige numerieke operaties tot statistische analyse en machine learning) op, die we zowel voor onze eigen organisatie als voor onze klanten inschakelen.

Data-analyse en visualisatie
inspiratie

Hoe we met Wattness het energieverbruik van gebouwen willen verlagen

Een platform dat dankzij machine learning inzicht geeft in het energieverbruik van gebouwen, dat vat Wattness het best samen.

Nood aan inzicht in je eigen data?

En benieuwd of en hoe we kunnen helpen? Wij lusten koffie en komen graag luisteren.