Ga verder naar de inhoud

Motion design: de dynamische must voor impact en online zichtbaarheid

Veel organisaties willen groeien naar meer digitale zichtbaarheid en hun verhaal in het oog laten springen. Als dat je doel is, is motion design een waardevolle toevoeging. Motion design combineert beweging, grafisch ontwerp en storytelling, waardoor je er als organisatie visueel uitspringt.

Wat is motion design?

Motion design is een vorm van visuele communicatie waarin beweging centraal staat. Het maakt gebruik van animaties, overgangen en dynamische grafische elementen om een boodschap over te brengen.

Waarom inzetten op motion design?

1. Ondersteuning van je merkidentiteit

Een consistente merkidentiteit maakt je merk herkenbaar. Met motion design voeg je unieke visuele elementen die jouw merk typeren toe. In een wereld waarin visuele prikkels overheersen, biedt motion design bedrijven de kans om boven de massa uit te stijgen. De dynamische aspecten van motion design zorgen voor een gebruikerservaring die blijft plakken bij je publiek.

Je kan motion design laten implementeren in een bestaand merk. Op die manier ga je op zoek naar hoe je merk voelt “in beweging“ en voeg je een extra laag beleving toe.

2. Stijgende zichtbaarheid

Online zichtbaarheid is van grote waarde. Motion design, of het nu gaat om geanimeerde video's op sociale media of dynamische presentaties op websites, biedt de mogelijkheid om op te vallen in de massa.

3. Blijvende indruk

Motion design helpt om verhalen te vertellen op een manier die opvalt bij je doelgroep, welke doelgroep dat ook is. Het is niet enkel voor jongeren die veel op social media zitten: het kan stopping power brengen voor andere doelgroepen omdat het zo in het oog springt.

Door beweging toe te voegen aan visuele content, brengen organisaties op een krachtige manier hun boodschap over, waardoor ze niet alleen de aandacht trekken, maar ook een blijvende indruk achterlaten. Motion design is niet enkel inzetbaar op sociale media. Je kan het ook inzetten als branding video, in presentaties of op je website.

Kortom, motion design is naast een esthetische keuze ook een strategische beslissing voor organisaties die hun online zichtbaarheid willen vergroten. Omarm de kracht van beweging en verhoog zo de impact van je merk én boodschap.

Ontdekken of motion design de boodschap van jouw organisatie kan helpen verspreiden?

Wij denken graag mee na. Vaak bezit een organisatie al voldoende bestaand beeldmateriaal om mee aan de slag te gaan.

Of volg één van onze opleidingen om zelf content te leren maken

Content Marketeer

Wie is Jamie?

Jamie is een echte content(e) madam! Van social posts tot motion design, van video tot strategisch contentadvies. Been there, doing that, loving it!

Volgende blogpost

Drie collega's aan tafel

3 gemiste kansen voor inclusieve communicatie

07 juni 2024 | Daphne

We leven in een diverse maatschappij, al vertellen de boodschappen die we delen soms wat anders. Ontdek hoe je als marketeer of communicatiemedewerker jouw blik kan aanscherpen als het aankomt op inclusieve communicatie.